Sreća na licu jednog mališana nemerljiva je sa bilo kojim bogastvom. Danas se ljudi bore za dečji osmeh, malo njihove radosti i mnogo njihovog obrazovanja. Mnogi roditelji pak žive život iznova gledajući kako im deca rastu. Naravno da ima dosta grešaka u obrazovanju i vaspitanju dece, pa hajde zajedno da se pozabavimo sitnicama koje su ključne za odgajanje jednog srećnog, odgovornog deteta.

Jasno je da: “Оbrazovanje ne stvara ništa novo, nego otkriva ono što je skriveno unutar pojedinca”. Ovo je ključna rečenica koja objašnjava da se deca uče dok su mala. Kao roditelji, znamo da male stvari čine decu srećnom. Bile to igračke ili nešto drugo, deca to mnogo više cene dok su mala nego u tinejdžerskim danima.

Ono što sledi je upustvo za što bolje odgajanje dece, a moramo napomenuti da su ključevi uspeha kod vas, a jedino ljubav otvara nežno srce svakog deteta.

Neka provodi malo vremena sa tatom

Osetiti snažan zagrljaj koji samo otac može da prenese, veoma je važno. Vreme koje dete provodi sa tatom, daće mu trenutke mira i spokojnosti. Vi i vaš partner morate kvalitetno provoditi vreme sa vašim detetom kako bi se ono osećalo voljenim.

127 Kako odgojiti srećno dete u današnje vreme?

Neka se bavi sportom

Veoma je važno da dete od malena krene da se bavi sportskim aktivnostima i da se razvija. Tako će biti aktivno još od malih nogu i kako raste njegove sposobnosti će se povećavati. Ne treba gajiti lažne iluzije da će vaša beba izrasti u pravog profesionalca i nenadmašivog sportistu, samo ga treba podsticati da radi na sebi, pa, ko zna. Ne treba preterivati sa očekivanjima.

221 Kako odgojiti srećno dete u današnje vreme?

Budite pozitivni

Pozitivna energija je ono što treba da vlada u vašoj porodici. Mir i harmonija i porodica u kojoj nema svađa, savršena su podloga za odgajanje deteta.

317 Kako odgojiti srećno dete u današnje vreme?

Naučite ga da deli

Deca su kao mala veoma ljubomorna na drugu decu, posebno kada se rodi brat ili sestra. Ipak, treba dete naučiti da ono što ima uvek podeli sa drugima. Tako se uči pravim vrednostima i nećete imati problema kada na svet dođe drugo dete.

416 Kako odgojiti srećno dete u današnje vreme?

Violeta Stojanović

Comments