Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

U današnje vreme samohrane majke su uobičajena društvena kategorija, a sve češće se pojavljuju i samohrani očevi – brakovi se razvode, jer roditlji ne smatraju da treba da ostanu u lošim brakovima zbog dece i jer su žene mnogo samostalnije nego ranije i usuđuju se da se upuste u samohrano majčinstvo, pa čak i da u potpunosti zaobiđu instituciju braka. Ipak većina parova ulazi u brak sa idejom da ta priča uspe, da izgrade stabilnost, odneguju decu i budu srećna i funkcionalna porodica – a kad to postane očigledno neostvarivo, ne oklevaju mnogo da prekinu i da pokušaju da pronađu način života (i partnere) koji će im odgovarati. Činjenica je da deca uglavnom ostaju sa majkama i da se samohrano majčinstvo mnogo razlikuje od života u zajednici. Savremene samohrane majke se suočavaju sa odgovornostima i obavezama koje nemaju sa kim da podele, a one koje dobro funkcionišu, reći će vam kako uspevaju i neće se žaliti da im je teško.

One znaju da ne mogu svom detetu da budu i otac i majka

Ne pokušavaju nemoguće – one su majke, a ne očevi. Mire se sa odsustvom ili povremenim prisustvom očeva svoje dece i nastoje da to pitanje ostane otvoreno – ako se pojavi neki muškarac u njihovom životu, on nije otac njene dece i jedino kao takav i može da bude prihvaćen, one ne govore loše o svojim bivšim muževima i ohrabruju ih da viđaju svoju decu i da sa njima grade odnos u koji se one ne mešaju. Naravno, ukoliko su očevi živi i dostupni. Ima mnogo samohranih majki koje to nisu postale svojim izborom, nego im je život to priredio i servirao – postale su udovice i samohrane majke i trude se najbolje što mogu da budu dobre majke i da omoguće deci da shvate i prihvate to da će im otac uvek nedostajati.

samohrana majka Kako (dobro) funkcionišu samohrane majke

Strah i briga su sastavni deo života

Samohrane majke ne očekuju da će biti bezbrižne i da će bez straha donositi odluke i funkcionisati – strah i briga su deo života i one se sa njima stalno suočavaju. Naučile su kako da žive sa tim da su glavni nosioci ukupne odgovornosti i umesto da ih strah parališe, one stalno podsećaju sebe da su strahovi uglavnom besmisleni i da se najcrnje strepnje uglavnom ne ostvaruju i da to proizvodi njihova mašta, uz preopterećenje odgovornošću i da na to ne treba da se obaziru. One prevazilaze dnevno svoje strepnje, strahove i nesigurnosti i naučile su da ne shvataju sebe ozbiljno kad počnu da paniče.

Editors choice