Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U prethodnom članku naveli smo vam nekoliko stavki na koje bi trebalo da obratite pažnju kada odlučujete da stanete na ludi kamen. Ovde nastavljamo sa savetima, i nadamo se da ćemo biti od pomoći.

Budite svesni dinamike njegove porodice

Iako za sada još uvek uspevate da ih ignorišete, njegova porodica će igrati veoma veliku ulogu u vašim životima od momenta kada se venčate. Zapamtite – ovi ljudi se neće samo pojaviti na venčanju nego i na svim budućim proslavama, u bolnici kada vam se rode deca, i, naravno, na vašem kauču kada dođu na nekoliko dana.

Vaša i porodica vašeg budućeg muža ne moraju nužno da se vole, ali, i jedni i drugi morate da budete podjednako angažovani u porodičnu priču, tj. da svi jednako žele iste stvari. Ako vaša porodica dolazi svake subote uveče, a njegova samo za Božić, ovo će sigurno izazvati nesuglasice jer će se osetiti zanemareno, ili će imati osećaj da pokušavate da isključite njegovu porodicu jer nisu dovoljno dobri ili vredni vašeg vremena i porodičnih okupljanja. Porazgovarajte o ovim stvarima pre nego što se sklopi brak. Sasvim je u redu da se sa njim ne slažete po pitanju određenih stvari, ali, on, takođe, ne sme uvek stavljati svoju porodicu na prvo mesto i usaglašavati se sa njima kada dođe do nesuglasica (isto važi i za vas). Najbitnije je da jedno drugom budete na prvom mestu, a potom porodice.

238256 e1302779509187 Kako da se ne udate za pogrešnog muškarca? (2. deo)

Razmislite na vreme, nemojte se premišljati na dan venčanja

Ako nema varnica, zaboravite celu priču

Uz svu ovu priču o zajedničkim vrednostima, željama, i sličnom, nemojte zaboraviti na najvažniju stvar – varnice! Vrlo je moguće da žena sebe ubedi kako joj je ekonomska stabilnost bitnija od privlačnosti i požude, ali, verujte nam, da bi veza opstala, hemija je najbitnija. Ako ste zajedno godinama, logično je da se nećete bacati jedno na drugo s vrata. Ali, želja da jedno drugom pocepate odeću i ne izlazite iz stana nekoliko dana, ne sme da nestane. Biti u uspešnom braku je mnogo više od toga da ste najbolji prijatelji. Sjajan seks neće učiniti da vam problemi nestanu, ali će ih svakako ublažiti kad dođu teška vremena.

Manite se ideje o idealnim godinama za brak

Svaka žena ima svoje magične godine u kojima želi da se uda, ili za koje smatra da su pravo vreme za udaju. Bilo da ste ove godine izračunali po kucanju vašeg biološkog sata ili nebitnih stavki kao što su godine u kojima se udala vaša sestra, ili išta slično, zaboravite da ste to vreme ikada isplanirali jer vas može jako sputati u sreći. Ako u glavi zacrtate određene godine, vrlo je verovatno da ćete se čak nesvesno udati za pogrešnog čoveka, samo zato što je vreme. Većina žena počne da paniči kada krene da im se približava to, kvazi, idealno vreme i onda se uplaše. Da biste izbegli ovakvu situaciju, zapitaje se da li biste bili s njim da ste mladji. Ako vaš odgovor nije Naravno da da! onda prepoznajte svoj nagon da stavite burmu na prst i shvatite da ovo nema veze sa njim kog birate nego sa poštovanjem vašeg idealnog doba za udaju koje, kada bolje razmislite, zaista nema nikakvog smisla.

Da li ste paničar ili ne?

Kako da znate da li vam je taj grč u stomaku, koji govori da nešto ne valja, intuicija koja pokušava da vam saopšti da je vreme da pobegnete, ili samo trema pred veliki događaj? Obratite pažnju na to kada se nemir javlja, da li dok pričate o njemu ili dok birate artikle za svadbu. Jer, kada ste u periodu pred venčanje, razgovaranje sa bilo kim o vašem vereniku bi trebalo da vam unese mir i radost. Normalno je biti nervozan zbog venčanja, ali ne i zbog mladoženje. Još jedna stvar – ne bi trebalo da sebi postavljate pitanje Kako da znam da li je on pravi? Ipak su neke stvari kao orgazam – ako niste sigrne da ste ga doživele, onda, verovatno i niste.

Tekst: Maja Luković

Editors choice