Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Svaka veza ili brak će u makar jednom trenutku doći do stadijuma kada sve izgleda kao da nema izlaza. Počeće svađe, nesuglasice, povišen ton će postati svakodnevica i šta ste time postigli? Ono čega morate da budete svesni jeste činjenica da se svi svađaju da je to prirodno stanje čovekovog života. Ono što je neophodno da savladate jeste svođenje svađa na minimum i uživanje u lepim trenucima! Pogledajte kako…

Smirite se

Ponekad je i trideset sekundi dovoljno da se oboje dovedete u normalu. Sačekajte malo, smirite se, izađite iz sobe i razgovarajte o problemu kada ste oboje mirniji.

Idite u krevet zajedno iako ste ljuti

Većina terapeuta savetuje parove da uvek odu u krevet zajedno ma koliko ljuti bili jer, kako su zaključili, partneri će osetiti blizinu ovog drugog i, iako ljuti, imaće noć pred sobom i san tokom kog će se problem slegnuti pa će po danu moći lepo da razgovaraju o čemu god da je potrebno.

Priznajte kada niste u pravu

Terapeuti smatraju da je najbolje rešenje očuvanja porodičnog mira to što će svaki partner priznati gde je pogrešio. Na taj način će obe strane moći da sagledaju realan problem priče i neće gubiti vreme na okrivljivanje druge strane. Kada brzo reše problem, više će vremena imati da se posvete lepoti bračnog života.

Nasmejte se

Uvek nađite način da razvedrite situaciju šalom za koju znate da će nasmejati i odobrovoljiti partnera! Ili, ako već imate neke ustaljene šale koje koristite i koje su svaki put iznova smešne, iskoristite ih kada vam se čini da je rasprava došla do tačke bez povratka. Šalom ćete se opustiti i vrlo verovatno ćete se oboje nasmejati, pa će i pristup raspravi biti drugačiji i rešićete sve bez problema.

slika13 Kako da očuvate spokoj braka

Šalom i ljubavlju do rešenja

Ućutite i zagrlite se

Terapeuti tvrde da kada nemate više šta da kažete partneru i kada je svađa toliko strašna, najbolje je da se zagrlite, jer je “oživljavanje” veze kroz dodir veoma bitno.

Zabranite jedno drugom ono “ali!” 

Svađa nikada neće prestati ako nakon što saslušate partnera dodate svoje čuveno “ali” kojim samo potvrđujete sopstveno mišljenje ponovo i negirate njegovo.

Na primer: “Razumem što nisi stigao da pokupiš sudove, ali zašto misliš da sam ti ja sluškinja?” – ovim samo dodajete tenziju na već završenu raspravu.

Zapamtite šta je bitno

Kada ste u braku, ne radi se samo o vas dvoje. Zapravo, u svakom braku (pre nego što stignu deca), ima tri ličnosti  –  muž, supruga, sam brak. Neophodno je da se starate o sve tri strane. S toga, ako se par svađa oko toga čija je krivica što je kuća neuredna, jedno će se braniti time što je reklo da je radilo na projektu koji donosi mnogo novca, drugo će reći da je moralo da popravi nešto što je bilo pokvareno i svađa ide u nedogled. Najbitnije je da u takvoj situaciji zastanete, udahnete duboko i postavite najvažnije pitanje – šta je neophodno za brak? Ako smatrate da su čisti sudovi krucijalna stavka uspešnog braka – operite ih (bilo ko od vas dvoje). Ako vam sudovi nisu bitni, već vam je važnije da posle napornog dana sednete zagrljeni ispred televizora, uradite to. Suština svake uspešne veze jeste udovoljavanje.

Ako vi imate kakvih saveta, slobodno podelite sa nama. Svi koji su tek stupili u brak, ili oni koji su u braku već neko vreme, a ne znaju kako da izađu na kraj sa svađama, svakako će razmotriti vaš savet.

Tekst: Maja Luković

Editors choice