Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Ne možete veličati čistotu dečijeg srca, a podcenjivati snagu zaljubljenosti tog istog srca. Mislim, možete, ali pogrešićete silno. A ispašćete i lažov. Setite se kad ste vi bili dečije zaljubljeni. Koliko su se ta osećanja razlikovala od svih onih posle? Baš ćete me ubediti da ste se zrelije zaljubljivali sa 20, nego sa 5! Ili jače, smislenije, kvalitetnije u bilo kom pogledu. Nema šanse.

Sa 5 godina zaljubiš se u Gagu iz vrtića i sve vreme tamo provodiš sa njim. Igrate se i pevate i crtate i sedite jedno pored drugog kad je klopa i kad je spavanje smestite se u krevetić blizu njega i mašete jedno drugom kad dođu po vas. I ujutru kad dolaziš u vrtić, gledaš da li je Gagino lice na prozoru, jer ako je došao pre tebe, sigurno gleda kada ćeš naići.

Sa 10 već imaš nekoliko bivših ljubavi, osim ako nisi već od prvog razreda zaljubljena u Aleksu, kao uostalom i sve ostale devojčice. Možda imaš sreće, pa je Aleksa izabrao tebe, a možda si već shvatila da nemaš šanse, jer on voli Anu, pa si mudro preusmerila svoja interesovanja na Acu, koji nije toliko sladak kao Aleksa, ali je simpatičan i zasmejava te i uvek ti da da prepišeš domaći iz matematike. A i Nevena, Anđela i Neda ti kažu da je on zaljubljen u tebe, rekla im je Ana, kojoj je rekao Aleksa.

To zaljubljivanje je kroz celu osnovnu školu nekako veoma čoporativno, svi prenose poruke i svi nastoje da se spoje oni koji se jedno drugom sviđaju i svi su u toku sa svim dešavanjima. Što tebi uopšte ne smeta da u svom srcu budeš sama sa svojim osećanjima.

Couple Love in Rain Kad se zaljubiš sa 5, 10, 15...

E, sa 15 više nisi dete, nego tinejdžerka i krenula si u srednju školu i nisi suviše mala ni za frajere iz treće i četvrte godine. I kad se zaljubiš, ako imaš sreće pa se smuvaš sa onim u koga si zaljubljena, uskoro je na vidiku seks. Uopšte, seks je svakako na vidiku i možda ćeš se usput zaljubiti u dečka sa kojim si se smuvala i oprobala u seksu. Kao i u osnovnoj školi, taktika i kompenzacija menjaju puteve srca, da bi ti omogućili iskustvo. Opet ti se sviđa jedan od trojice najfrajera iz treće, ali nijedan te ne gleda, ne može ni da te vidi od jata devojaka kojim je okružen. Ali i Peđa je mnogo sladak. Nije nešto frajer, ali je dobar dečko i sviđaš mu se, očigledno. Pa dobro, daješ šansu Peđi. Posle dva meseca se ispostavlja da je on stvarno fini dečko, ali mnogo stidljiv i nepreduzimljiv, a dinamika društvenih odnosa dovodi neke nove slatke momke koji jesu preduzimljivi. Pa kad najzad skineš đanu i uspeš da se zabavljaš celih šest meseci sa svojim prvim pravim dečkom, tu je negde i raskid i plakanje, a i ponude za tešenjem, od drugih slatkih momaka.

Sa 20 si u vezi već godinu dana. Bravo! I još si zaljubljena u svog dečka. Sigurno već pomišljaš na zajednički život, a ne na mogućnost da te prevari, da raskinete ili da se zaljubiš u nekog drugog. Ali do 25 ćeš iskusiti sve to. U barem još dve veze. I opet ćeš se naći u situaciji da dopustiš nekom finom momku da te teši.

I počećeš da uočavaš obrazac. Posle svakog finog momka dođe jedan drkoš. Ili obrnuto. Ti nadrndani su frajeri i lepi su i duhoviti su i popularni i više im je stalo do potvrde svega toga, nego do vas. Oni drugi, koji dolaze kao melem na ranu, manje su upadljivi. Njih nekako zavolite i vežete se, ali ako se pojavi neki harizmatičan i ukaže vam pažnju, zbogom pameti. U njih se zaljubite odmah.

Sa 30 ste možda već u braku sa jednim od onih postojanih i pristojnih utešitelja. Sa 40 ste možda već neko vreme razvedeni i zaljubljeni u nekog nadrndanog tipa, koji je i sam u izvesnim godinama najzad u stanju da ostvari vezu i sa nekom osobom, osim sa ogledalom. Naročito ako je oćelavio.

Obrazac dobija smisao. Samo polako. Sa 50, srešćete svoju srodnu dušu i ratosiljati se klackalice zaljubljenosti.

I biće vam dobro, bićete mirni i radosni, kao onda u vrtiću, kad ste imali 5 godina i Gagu…

Aleksina Đorđević

Editors choice