Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Valjda vam je jasno. Ako znaju kako seks izgleda i da njihovi roditelji to rade, oni prosto imaju tu sliku u glavi i to nije prijatno. U redu je da znaju i treba da znaju, ali detalji ih ne zanimaju i ne treba da ih zanimaju i ne vole o tome ni da pomišljaju.

Stvar je ista i u obrnutom smeru. Treba da znate da vaše dete ima seks, treba da budete upućeni u dešavanja, ali nećete voleti baš da mnogo razmišljate o tome (iako vas to dovoljno brine) ni da znate nekakve detalje. Bliskost i otvorenost treba da postoji na relaciji informacija – pomoć, o bilo kom segmentu ili detalju da se radi. Na pitanja treba da se odgovori, makar vas dete pitalo nešto što se tiče nekog detalja iz vašeg iskustva, ili vas pita o nečemu što je primetilo i doživelo. Roditelj treba da bude prvi izvor informacija i prva osoba za pomoć i uputstvo, bez ikakve zadrške i dileme. Ako to znači da treba da se savijete i pogledate šta je to tu što je napipalo, a ne može da vidi, to ćete i uraditi, to vam je posao.

Majke i ćerke pogotovu treba da imaju taj prisan odnos bez ustezanja, jer seksualnost, ženstvenost i emotivna stabilnost vašeg ženskog deteta zavisi od vas, odnosno od kvaliteta vašeg odnosa.

Vi pripadate svojoj deci, ona su izašla iz vašeg tela i deo su vaše krvi i mesa i telesna prisnost sa njima je obična i prirodna.

KID OOPS Kad saznaju da roditelji imaju seks

Oni takođe osećaju da im vi pripadate i da oni pripadaju vama i tu nema mnogo mesta za vašu pripadnost sebi ili tati, ili nekom muškarcu. I to je prirodno. Deca imaju samo vas i pripadaju samo vama, a vi pripadate i njima i sebi i kome hoćete. Oni će naučiti da vas doživljavaju kao posebnu osobu, a prihvatanje činjenice da imate seksualni život, ide zajedno sa tim doživljajem.

Editors choice