Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Tehnika je sve, od usisivača, preko super secka, sokovnika, mikrotalasne pećnice i mašine za pranje veša do mobilnog telefona,  televizora i kompjutera.

Sve mi to umemo da koristimo onoliko koliko nam treba i onako kako smo navikle. Ali tehnika crkava i kupuje se nova i to je poptuni horor za svaku ženu koja mrzi da se bakće, a retko koja voli.

Tehnika je muška stvar, zato što angažuje njihovu potrebu za igrom i otkrivanjem kako stvari funkcionišu. Oni to rade od trenutka kad među svim igračkama do kojih su dopuzali, između plišanih

medvedića, raznih svetlucavih stvarčica, kocki, životinja i lutaka, nepogrešivo iskopaju autić, vozić, bager, šrafciger…

Odrastu igrajući se sa tehnikom i nauče vrlo korisne stvari, oslobodivši nas muke da moramo same to da radimo.

Sineeee! Dragiiii! Komšija, izvinite…

Što mi ne radi internet?

Kako se otvara ovaj glupi novi usisisvač?

csf2bxltj3 bd6509e8 97c0 f0c7 f805 251ffc2c4b43 Glupa sam za tehniku

Ja ne znam da nađem ni jedan program na ovom televizoru.

Daj podesi mi ovde da mi stoji sat krupnim brojevima na telefonu, da ne moram da čkiljim kad hoću da vidim koliko je sati.

Što mi je ovoliko spor kompjuter? Da ga očistim od virusa? Ma ajde, ti ćeš to časkom, ja nemam pojma.

Nešto mi škripi u autu. Pa znam valjda da otvorim haubu, ups, nije ovde, kako beše?!

I muškarci su super delotvorni u svim ovim situacijama. Časkom nam srede nešto što nas je nerviralo i maltretiralo i za šta bismo morale da zovemo razne servise i pucamo lovu za intervencije koje čak nisu ni popravka, nego običan postupak koji neka sprava zahteva. Ili bismo morale da naučimo te postupke i same ih sprovodimo.

Uh. Pa, ponekad moramo. I u stanju smo da savladamo nešto što smo smatrale visokom tehnologijom samo ako odbacimo otpor, jer nam je savršeno jasno da nam ta tehnika stalno treba i da oko nas nema dovoljno muškaraca koje bismo toliko često cimale. Još jedan motiv za savlađivanje demona tehnike je čist inat.

Šta, on će mene da zeza što ne umem da skinem film sa neta?! K’o da sam ja glupa! Samo me to ne interesuje. Što da se smaram, kad imam njega, čemu bi mi inače služio, da sve moram sama?! E sad će da vidi, ima da naučim to, pa koliko može teško da bude, kad njemu ide tako lako? Zapisaću redosled poteza i posle ću da vežbam. Nego koga da teram da mi pokaže? Njega?! Pa da se pokoljemo!

Da, učitelj je najveći izazov u učenju tehnike. On podrazumeva hiljadu stvari i hoće odmah da vam pokaže tri najjednostavnija načina da nešto uradite. Dok pronađete muškarca koji će razumeti kad mu kažete – stani, čekaj, objasni mi ovako, prvo to i to, pa to i to i pokaži mi jedno po jedno, to je način na koji mogu da naučim. Ako mi pokazuješ ono što ti misliš da ja treba da znam, poludeću – poludećete.

Ako imate sreće da poznajete neku ženu koja se razume u tehniku (a ima ih) ili neku kojoj je neki muškarac već objasnio, pa se izvežbala, pitajte nju. Ona će tačno znati kako da vam pokaže da odmah ukapirate.

Aleksina Đorđević

 

Editors choice