Ako se pripremate za dolazak bebe onda i razmišljate o svemu što je potrebno da bude spremno pre nego što beba dođe.

Pored osnovnih stvari za negu i torbe za bolnicu koji su neophodni da se pripreme na vreme, sigurno je da pomislite i kako biste uredili kutak u kojem ćete smestiti bebu. Da li je to bebina soba ili kutak u vašoj spavaćoj sobi koji je namenjen za bebin krevetac sigurno je da želite da sredite najbolje što možete. Kao i svaka majka podrazumeva se da želite najlepše za vašu bebu.

Nekada se mislilo da je potrebno dosta novca kako bi se enterijer dečije sobe uredio kao iz časopisa, ali danas je na ceni kreativnost, trud i volja. Dovoljno je malo tekstila, papira, konaca, mnoštvo ideja i ljubavi do neba, što vam sigurno ne manjka.

Ako ste mislili da kupite razne nalepnice za zid i nameštaj i da na taj način bar malo ulepšate bebinu sobu, to je sasvim u redu ali zamislite kako bi sve izgledalo kada biste ukrstili vaše ideje sa vašim prstima i dobili nešto zbog čega bi vam uvek bilo puno srce, kada god biste pogledali šta ste napravili za bebu koja dolazi.

Nekoliko ideja koje smo pripremili za vas pronašli smo na društvenoj mreži Instagram na kojoj su mame sa svih strana sveta putem fotografija podelile svoja iskustva i ideja. Ovo je odličan način da se na vreme informišete šta biste sve mogli i na koji način da uredite pre nego što beba dođe.

Umesto police možete uneti merdevine i tu ređati različite igračke i knjige za bebu ali i garderobicu koju najčešće koristite. Ovo je sjajna ideja da na originalan način uredite bebin kutak a pritom je vrlo jednostavno da se ostvari i veoma je praktično. Možete kupiti nove merdevine ili neke stare prefarbati i dobiti nov komad za košišćenje.

Police na zidu uvek dobro dođu a ukrasi poput ramova za slike, lapme, plišanih igračaka uvek su dobrodošle. Svaka beba i dete će se radovati kada im zid krase zanimljivi detalji.

Napravite drvenu tablu i ukrasite tufnama. Nakon toga ukucajte drvene držače na koje možete da kačite različite stvari koje su vam potrebne za bebu, ili samo ukrase koji bi krasili bebinu sobu. Ovaj mali čiviluk može biti pravo malo bogatstvo i da mami olakšaju svakodnevne obaveze oko naslednika.

Comments