Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Koliko ste se puta zapitali kada pogrešite, zašto se roditelji ljute? Da li ja učim zbog sebe ili mojih roditelja? Šta ja zaista volim? Pronađite svoje odgovore na jednom mestu u ovom divnom tekstu.

Sta je deci zaista potrebno Deca i odrasli

Šta je deci zaista potrebno?

Deci je potrebna istinska briga, ljubav, nežnost i pre svega razumevanje za njihove ideje, misli i fikcije. Kada ste mali, vama se čini da je sve moguće i da se svaka želja može ispuniti, zahvaljujući vašim čarobnjacima, to jest, roditeljima. Koji će pri svakoj detetovoj želji, odmah uraditi sve da je ostvare, a da vi toga niste ni svesni, koliko to znači. Mali univerzum deteta, koje ima male želje, vremenom postaju velike i intenzivnije, šta se tada dešava sa detetom, kada nema više roditelja da ispuni njegova očekivanja, odrastanje kuca na velika vrata, realnost postaje bolnija, suočavanje iskrenije. Stoga se postavlja pravo pitanje, u kojoj meri treba deci ugađati, koliko im treba ispunjavati želje, jer postoje momenti u životu kada zbog neostvarenih želja u životu, postaju isfrustrirani i nesrećni, zbog prevelikih očekivanja ili nerealnih, kako god da ih imenujemo. Kako decu sačuvati uz pomoć prave ljubavi i brige i izvesti ih na pravi put, a da ne stvorite zavisnike mamine i tatine sinove i kćeri.

Upoznajte decu sa smislom zivota i postojanja Deca i odrasli

Upoznajte decu sa smislom života i postojanja

Kada vas dete nešto pita o stvarima i pojmovima koje ga okružuju i nisu mu najjasnije, nemojte mu odgovarati sa: “Nemam vremena, umoran sam, drugi dan ćemo pričati” i tako dalje. Dete će potražiti odgovor na nekom drugom mestu, to mesto može biti ulica ili u okviru svojih vršnjaka, ali pravi odgovor neće dobiti. Šta se dešava tada u njegovoj glavi, dolazi do zablude ili nerealnih predstava. Onda počinjete vremenom da shvatate da dete nema preterana interesovanja da vas pita za bilo šta, postaje pasivno ili naprotiv aktivno i nikada nije kod kuće, e tada nastaje problem. Ne smete dozvoliti da dete pored svojih roditelja nađe odgovore na pogrešnom mestu, a ne u svom domu, u svom uporištu, od kojeg zavisi njegova životna stabilnost. Sa detetom treba uvek razgovarati, morate da mu pojasnite da postoji smisao u svemu što radi, da sve što radi i sve što mu se dešava u životu dešava se sa razlogom, pa i ako su poteškoće u pitanju, u svemu treba da ima svrhu i svoj cilj. Naučite ga da ima pre svega kratkoročne ciljeve, planove za naredni dan i celu nedelju, kako bi u tome video smisao svojih aktivnosti i rezultate. Kada savlada dnevne aktivnosti koje iziskuju neku aktivnost ili uključuju detetovu sposobnost, da li je igra u pitanju ili domaći zadatak, sa postignutim rezultatom da li bio pozitivan ili negativan, naučićete ga od malih nogu odgovornosti, uspehu ili porazu. Zato kada dođe faza sazrevanja dolazi i lako preuzimanje odgovornosti, ukoliko se na ovaj način pristupa vaspitanju deteta.

Sve u svoje vreme i u uskladjenom tempu Deca i odrasli

Sve u svoje vreme i u usklađenom tempu

Posmatrajte svoje dete svakoga dana, kada god imate prilike, od momenta kada prvi put nauči da sedi, prohoda i prve izovorene reči. Uživajte u svakom momentu njegovog odrastanja. Potrudite se da  njegove sposobnosti i veštine koje spoznate na početku, unapredite i podržite. Ne dozvolite da vas vaše neostvarene ambicije povedu i da nastojite da ih ostvarujete kroz svoje dete. Ukoliko ste na tom putu, zaustavite se, vi ste svoju priliku imali, sada je njegovo vreme došlo da odlučuje u svoje ime. Neka odlučuje u svom tempu, pomozite mu samo da ne skrene sa svog puta, budite tu da ga pogurate, kada se demorališe. Nemojte mu soliti pamet, kako se to žargonski kaže, jer i on ukoliko je pogrešio vidi i sam i oseća, a vi kao roditelj odgovorni ste da mu kažete da će sve to proći i da se uspravi i krene dalje. Samo mu dajte ljubav, kao kada cvetu dajete vode i ono lepo napreduje, tako vam je i sa decom, dajte mu ljubavi i podrške i vi ste mu sve. Ne dozvolite da mu budete idol ili slično, samo mu dajte do znanja da treba da traga za svojom zvezdom i da će je pronaći ako veruje, da nije lako, ali da se svaki trud isplati. Verujte u svoju decu i oni će verovati u vas.

Tekst: Alex Anđelković

Editors choice