Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

I razgovori, i preispitivanje osećanja i želja i puno poverenje i poveravanje između vas i vaše devojčice, nije pomoglo da se strastvena priroda obuzda i kompletno seksualno iskustvo odloži za neki malo zreliji uzrast.

Poštujte to.

Možda je vaše dete bilo spremno za taj izazov, bez obzira da li je iskustvo bilo lepo i da li je započelo jednu, možda preranu, ali vrlo ljubavnu vezu ili se okončalo iskustvom dobio je šta je hteo i sad ga više ne interesujem.

Čak i u onoj ružnoj varijanti, da je devojčica ušla u priču sa naivnim poverenjem u nekog ko joj se dopao, a onda zapravo, nije mogla da se odbrani, nema mesta besu, ljutnji i strahu, ako ste sve vreme imali potpuni uvid u osećanja i stanja vašeg deteta i ako su sve opcije razmatrane i shvaćene ozbiljno.

Šta će ona doživeti, kreacija je njene potrebe za vrstom iskustva. Čak i loš doživljaj odlično je i vredno iskustvo, koje je možda baš bilo potrebno zbog kvaliteta svih narednih iskustava.

the talk Deca hoće seks, šta ćemo sad? (3. deo)

Možda vaša devojčica ima sreće i spada u one retke opuštene i srećne osobe, koje pamte prvo seksualno iskustvo kao nešto najlepše na svetu.

A možda sve prođe bez velike drame, ona zaključi da je zadovoljila interesovanje i da sada zna šta ne treba da radi i dopušta i za čim treba da teži.

Možda ćete se teška srca složiti, ali moraćete. Vaše dete je svoja osoba, koja donosi sopstvene odluke i kojoj ne možete govoriti šta da radi, osim ako vas pita šta vi mislite o tome, šta je najpametnije.

Ako imate tu privilegiju, da čujete takvo pitanje, onda ćete umeti da izrazite svoje mišljenje bez poruke straha i nametanja, a vaše dete će umeti da razmotri najbolje opcije za sebe.

Jer ako vas tako nešto pita, vaš pubertetlija je jedno biće sasvim spremno da odraste, slobodno i razumno, pa makar se odlučilo za seks već noćas.

Aleksina Đorđević

Editors choice