Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

U socijalizmu se znalo. Nisi smeo ni da uđeš u crkvu, ako si član partije. Babe su krišom krštavale decu i palile sveće. Odrasla sam u uverenju da je crkva spomenik kulture i turistička atrakcija i da je treba ceniti po mozaicima, ikonama, arhitekturi, vitražima i horovima. Moj otac se i danas prekrsti kad sedne u auto i krene na put, u svoje rodno selo. Ali on to čini čitavog života, tiho i dostojanstveno i nikada nije bio član partije, a nikada nije ni iskazivao nekakvu napadnu pobožnost. Ono što sam gledala čitavog života uverilo me da je ispoljavanje vere jedna lična i nenametljiva sloboda, koja nikome ne treba da smeta.

Zato me je nekako sramota kad vidim da se neko krsti u prolazu pored crkve, onako rutinski, bez ikakvog posvećivanja i stvarnog značenja.  A viđam vrlo mlade ljude kako to čine i to mi je nekako… naopako. Osim što je užasno nekulturno.

Znate, živimo u sekularnoj državi i crkvena dejstvija trebalo bi da budu ne ravnopravna u javnosti sa svim ostalim, nego diskretna, koliko i sva ostala ispoljavanja svih ostalih religija, jer njihovi pripadnici žive među nama. To su oni što ih zovete sektaši.

meditating 1024x682 Da se prekrstiš!

Meditacija?

Imate pravo da popizdite kad vam jehovini svedoci zvone na vratima i nude spas, ali isto tako imate pravo da popizdite kad vam neko ispred nosa u javnosti demonstrira pravoslavne spasilačke gestove.

Ja možda pozdravljam Sunce, ili koljem kokoške ili pravim lutkice i zabadam u njih dugačke igle, padam u trans i kolutam očima, ali ja to činim u privatnosti ili na sastancima svoje sekte, a ne na ulici. Kao što ja ne moram da gledam kako se vi krstite, od čega mi se ukrste oči, tako ni vi ne morate da slušate Ommmmmi da vam glava zuji kao košnica.

Idite u crkvu i radite tamo sve što treba da radite da vas vaš bog vidi. Ako je tamo zalutao neki turista, možda će pažljivo gledati šta činite i smatrati vas delom kulturne baštine i turističke atrakcije.

Hoće li vam to smetati?

Aleksina Đorđević

Editors choice