Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/03/da-li-je-vreme-za-razvod-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Mnogi parovi i dalje veruju i odlučuju se na brak zato što imaju onu romantičnu ideju da su pronašli srodnu dušu, ljubav svog života, i kada kažu to čuveno DA, nikada ne pomisle da se to nekada može završiti, da čarolija može nestati. Ali, nažalost, moguće je. Nekada se desi da jednostavno previše očekujemo, a malo možemo da ostvarimo i dobijemo. Ljudi odrastaju, postaju drugačiji i moguće je da se jednog jutra probudimo i shvatimo kako smo zapravo promašili. Omanuli. Kako to nije to. E sad, da li je rešenje samo u razgovoru ili je stvar ozbiljnija, na vama je da procenite.

Sve zavisi od situacije. Evo nekoliko stvari koje bi trebalo da utiču na vašu odluku…

Nasilje

Fizičko ili psihičko, nasilje je nasilje. Ono se ne opravdava i, najčešće, ne leči. Ako vas partner na bilo koji način ugrožava, da li zbog alkohola, droge ili ljubomore, ne bi trebalo da pređete preko toga. Ako ne vodi računa o vama i vašoj porodici, on očigledno nije više čovek koga ste zavolele i za koga ste mislile da će vam skinuti zvezde sa neba. Naravno, vi ga možete podržati u oporavku, ali dalje od njega. Ako je opasan po vas i, ne daj Bože, decu, bolje je da se razdvojite.

Drugi, ozbiljni problemi

Problem u braku zbog koga se treba razvesti ne mora da bude samo nasilje. Možda se vi više ne slažete ni oko čega, sve vam smeta, nezadovoljni ste, pa se zato svađate i nesrećni ste. U ovom slučaju možete ipak prvo potražiti pomoć od bračnih savetnika – možda je rešenje u iskrenom, otvorenom razgovoru.

Deca

Zapitajte se da li bi ste u braku ostali samo zbog dece, da ona ne bi patila i da bi živela sa oba roditelja? Tako mnogi parovi rade, ali imajte na umu da deca nisu tako naivna kako izgledaju i da ona u potpunosti razumeju i, pre svega, osećaju kad nešto nije u redu. I ako već želite da ih zaštitite, znajte da to nećete učiniti tako što ćete ostati u braku i svađati se. Bolje je da deca dobiju nove, ali srećne porodice, nego da ostanu u svojoj, nesrećnoj.

krah ljubavi Da li je vreme za razvod?

Neke ljubavi imaju rok trajanja…

Greške

Pre nego donesete konačnu odluku, bilo sa savetnikom, bilo same sa sobom, razmislite o svom ponašanju. Jeste li vi negde pogrešile, da li je u vama problem? Neka i partner uradi isto, pa porazgovarajte. Sagledajte koliko je situacija ozbiljna i može li se nešto po tom pitanju promeniti ili je razvod jedino rešenje.

Rane koje se ne mogu izlečiti

Ponekad je toliko toga lošeg iza nekog para da to utiče na njihov dalji odnos. Laganje, varanje, povređivanje, nasilje, možda možete oprostiti, ali ne i zaboraviti. Vaše srce je toliko puta bilo slomljeno. Imate li snage za nova razočaranja?

Strah od samoće

Koliko god da ste dugo bili u braku, i pre toga u vezi, nemojte misliti da samo sa njim imate život. Ne dozvolite sebi da trpite i patite samo zato što mislite da same nećete moći, niste navikle. Ako vam brak donosi više suza nego smeha – znate šta treba da uradite. I ne plašite se toga.

Koji god razlog da vas je naterao na razvod i koliko god situacija bila loša, morate se pomiriti sa tim. Trebaće vam vremena, biće teško, ali iz svake greške treba izvući pouku, treba razmišljati da i u tom zlu ima nečeg dobrog.

Mi vam držimo palčeve za brz oporavak! I ne brinite, sve će proći i ponovo ćete biti srećne, koliko god vam se to sad činilo daleko.

Tekst: Ivana Tomić

Editors choice