Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

2/3

Dakle, situacija je prilično slična kao kod veze na daljinu – par ima planove i ciljeve koje želi da dosegne i zajedno rade na tome. Oni se na kraju perioda razdvojenosti ponovo nalaze u tački spajanja i građenja svog života i svojih odnosa. Njihova borba za bolji život udružuje ih i pomaže im da izdrže razdvojenost i prevaziđu prepreke. Oni jedino žele da ponovo budu na okupu. To nije idealna priča, samo je tipična. Postoje i druge priče.

Postoje brakovi u kojima partneri godinama funkcionišu u razdvojenosti. To postane njihov način života. U situaciji kada muškarac ode da rešava egzistencijalna pitanja, a žena ostane sa decom, ponekad se oboje naviknu na takav aranžman, jer im u suštini odgovara. Materijalna strana je pokrivena i žena odgaja decu sama, bez novčanih briga, sa svim ostalim odgovornostima koje žene inače preuzimaju u odgajanju dece. Muž povremeno dolazi, odmori i praznici su prilike kada se on vraća da gostuje u sopstvenom domu, da utvrdi svoje pravo i poziciju muža i oca, a kada deca odrastu i dođe vreme za usmeravanje i rešavanje njihove egzistencije, otac preuzima glavnu ulogu i prihvata ih, a majka ponekad ostane da “čuva bazu” i vodi dodatno rasterećen život na koji je navikla i koji je ispunjava, a ponekad odlazi za decom, da im se nađe, da čuva njihovu decu, a možda i da se pridruži mužu i nastavi bračni život u novim okolnostima. Ponekad, on u svom drugom životu odavno ima drugu ženu i porodicu, ponekad to ostaje u tajnosti (za regularnu partnerku), a ponekad se ti drugi odnosi okončaju ili gurnu u stranu da bi se primarna porodica ponovo spojila.

Ljudi su sposobni za različite arnažmane, na koje inače ne bi pristali i o kojima ne bi ni razmišljali, kada je u pitanju egzistencijalna borba za dobrobit dece i porodice i održavanje bračnih odnosa na daljinu.

brak 3 Da li brak može da opstane ako je na daljinu?

Editors choice