Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Čest je slučaj parova koji žive u zajednici, koja je po svemu bračna, osim po administrativnim pravilima. Svest o tome da se nisu zvanično obavezali, omogućava im da kroz bračni život i krize uvek iznova biraju jedno drugo, smatrajući taj izbor svojom slobodnom voljom, a ne konvencijom. I to radi. Ukoliko potpisivanje bračne zajednice, promena prezimena i uopšte, pristajanje na zakonsku ili crkvenu proceduru, stvaraju otpor u nekom delu svesti – a stvaraju, ukoliko je sloboda individualni imperativ, onda je zajednica bez papira pravo rešenje za postizanje ravnopravnog, intenzivnog, slobodnog i iskrenog odnosa. Svaki oblik zajednice ima svoja ograničenja, ali ako su ta ograničenja prihvaćena uslovno, onda ima uslova i za nove vidove razvoja i produbljenja odnosa. Ukoliko nedostatak papira predstavlja simbol za prisustvo preispitavanja, potragu za boljim, zahtev razvoja i promene, zajednica bez ičijeg blagoslova čuva onaj buntovnički duh integriteta, makar samo kao ideju za skicu okvira u kojima je moguće disati punim plućima i računati na ljubav i privrženost.

spanish wedding 10 Bračne igre: Nama papir ne treba

Papir možda stvarno nije važan, osim ako je vama važan

Za neke druge parove međutim, stavljanje potpisa, nošenje burme i promena prezimena upravo su simboli da su srcem i dušom (i imovinom) pristali na bračnu avanturu i označili sebe kao deo celine.

Ima i parova kojima zakonsko venčanje toliko nije važno, da prosto ne stižu da ga obave, iako nemaju ništa posebno principijelno za ili protiv.

Kako god, bračna je svaka zajednica u kojoj ljudi žive posvećeni zajedništvu, držeći se jedno drugog i svog partnerstva.

Papir možda stvarno nije važan, osim ako je vama važan. 

Aleksina Đorđević

Editors choice