Najbenignija sorta dobroćudnih lajavaca pripada muškom rodu. To su oni strogi patrijarhalni tipovi, koji se uvek prvo bune i opiru, ukazuju na troškove i uopšte, toliko su sitničavi i naporni, da se čini da je bolje ništa im ne tražiti i ne predlagati. Ali, ko ume sa njima, zna da je to ne dolazi u obzir samo početna faza saradnje.

Takav muškarac oseća moralnu obavezu da upravlja, odupire se impulsivnim težnjama i supire nagone. Jesu naporni, ali su odlučno verni i vredni. Njihove žene rado podnose taj napor. Slušaju, čekaju malo da prođe prvi nalet otpora i rade dalje na ostvarenju onoga što su zamislile i eto cele porodice u Grčkoj na letovanju, iako je to u početku bilo nemoguće, preskupo, nedostižno zbog već postojećih kredita, nerazumno u sadašnjoj situaciji, a i onda nećemo moći da kupimo detetu taj laptop… A malo kasnije, eto i laptopa.

Jasno je njemu da je leg’o na rudu, rasteg’o se preko svojih mogućnosti, ali će malo više da zapne u privatnom biznisu, pa će da zaradi, ipak su to samo pare, a njegova porodica je najpreča.

barkhorn marriage post Bračne igre: Ko laje, zlo ne misli (5. deo)

Takvi se ne svađaju.

To što je prznica po difoltu, samo je smernica za pametnu ženu, koja ga poznaje, voli ga i oslanja se na njega.

Ima divnih brakova, bez obzira na zajebane karaktere, to sam htela da istaknem.

Prethodne tekstove iz ovog serijala pročitajte ovde!

Aleksina Đorđević

 

Comments