Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Odnosi između svekrve i snaje su odvajkada kompleksni i definitivno su najbolji kad svaka ima svoj teren i kad sin, odnosno muž, može da ode kod mame kad joj je potreban ili kad hoće da je vidi. Mnooogo bolje nego da mama dolazi da ih obiđe. Mladi parovi svakako nastoje da se osamostale, ali u ovom trenutku u našoj zemlji, to je često samo nedostižan san. Dakle, bonton koji reguliše odnose između svekrve i snaje, potreban je tamo gde svi živite zajedno, u takozvanoj proširenoj porodici. Pre svega to je bonton za snaje, jer od mame se ne može mnogo očekivati – na njenom terenu.

Kuhinja je njena

Ako živite kod njegove mame, oboje ste u poziciji dece. Ona će prihvatiti vašu pomoć u kuhinji, a možda će je i očekivati, ali vi morate da prihvatite i poštujete njena pravila. Nećete moći da se nametnete, a da ne izazovete napetost u kojoj niko ne može normalno da funkcioniše. Dogovarajte se sa mamom. Tako da ona zna da je glavna i da se za sve pita. Pronaći ćete mesto za svoje rutine, ali postepeno i nenametljivo. Svaka žena je gazdarica u svojoj kuhinji i ne trpi da joj neko tu prčka i pomera stvari tako da ne može da ih pronađe čim pruži ruku. Ne otimajte se. Nećete postati šefica kuhinje, a i ne morate. Iskoristite prednosti toga što vam je zajedno sa kuhinjskim slobodama, ograničena i odgovornost.

svekrva Bonton za svekrvu i snaju

Privatnost

U proširenoj zajednici, vaša privatnost svodi se na sobu koju delite sa svojim mužem, a to je u njegovoj kući, verovatno njegova momačka soba. Mama je možda naučila da kuca, a možda i nije i nema nameru. Nabavite ključ, ili barem rajber, ako ne želite da vas ljubazni poziv na kaficu prekine usred zornjaka. Ili uopšte, u bilo čemu što radite ili ne radite kad ste sami u sobi ili kad želite da budete sami sa svojim mužem.

Editors choice