Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Warning: imagejpeg(/srv/wannabe/bride/wp-content/uploads/2013/09/istock_000007454465small11-870x350.jpg): failed to open stream: Permission denied in /srv/wannabe/bride/wp-includes/class-wp-image-editor.php on line 387

Na roditeljskim sastancima nam saopštavaju da očekuju našu pomoć i saradnju, za dobrobit dece. Dobro. Ali, to u stvari znači da ćete pored svega ostalog što radite, morati da rešavate zadatke i da ih objašnjavate, da učite dete kako da uči upotrebljavajući udžbenik, jer ih tome u školi niko ne uči, da bojite neme karte i crtate amebe i mikroskope, da smišljate sastave i učite pesmice – neminovno ćete ih sve naučiti preslišavajući dete.

To znači da deca uglavnom uopšte ne mogu da se izbore sa domaćim zadacima i lekcijama bez vaše pomoći, jer ih ima premnogo, ne razumeju ih, a ne razumeju ni zašto bi svoje dragoceno slobodno vreme za koje mogu da budu deca (znate, srećni, opušteni, bezbrižni, razigrani) morali da troše radeći iste dosadne gluposti kao u školi.

istock 000007454465small1 Au, što je škola zgodna (2. deo)

Ne mogu da se izbore sa domaćim zadacima i lekcijama bez vaše pomoći

Ne shvatam ni ja. Zašto ja koja mrzim školu jednako kao i moja deca, nemam pojma iz matematike, fizike i hemije i imam svoja posla, a volim i da se opustim, prošetam, pogledam neki film, moram da trošim svoje slobodno vreme na gluposti koje su me smarale još dok sam i sama išla u školu. Samo meni niko nije pomagao. Nekako sam uspevala sama, ali nekada su i nastavnici bili daleko kvalifikovaniji za posao koji rade.

Možda vaša deca neće biti potpuno nesrećna u školi.

Ako imaju malo klikera za matematiku ili dara za neki predmet, možda će imati i ono osećanje postignuća, kad nešto skontaju, savladaju, urade za pohvalu – osim ako se ličnost nastavnika ne ispreči između njih i njihovog talenta, što se često dešava.

A možda će imati adekvatnu ekipu ili simpatiju.

Možda neće bežati sa časova, ponašati se nasilno i izazivati probleme. A možda se neće ni povrediti, ni razboleti.

Ne možete više da očekujete od škole.

Prvi deo teksta pročitajte ovde.

Aleksina Đorđević

Editors choice