Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Poznata baletska umetnica Ašhen Ataljanc priključila se nacionalnoj edukativnoj kampanji SMART KID, koju organizuje i sprovodi kompanija Fiat Automobili Srbija u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, posvećenoj podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju.

Ašhen Ataljanc podržala je akciju i napisala interesantan blog u kojem je opisala svoja iskustva i doživljaje u saobraćaju sa petogodišnjom ćerkom Ani.

Ashen Ataljanc1 Ašhen Ataljanc napisala blog kao podršku kampanji Smart kid

KUCE SA SEMAFORA

Svaki roditelj oseti strah i strepnju kada mu se malo dete otrgne i potrči ka pešačkom prelazu. Da li će se zaustaviti? Da li će reagovati na crveno ili zeleno svetlo za pešake?
Bila sam u devetom mesecu trudnoće i čekala rođenje Noe, kada se jednog jutra, dok sam vodila svoju ćerku u vrtić, desilo upravo ono najgore. Na raskrsnici na kojoj smo stale nije bilo semafora i Ani je potrčala ne zaustavljajući se da pogleda da li nailaze automobili. Upravo u tom trenutku sa vrha ulice krenuo je da se spušta veliki kombi. U trenutku sam se sledila. Na sreću, vozač kombija je ugledao Ani i zaustavio se na vreme. Moja ćerka nije se ni uplašila, dok je za mene ta situacija bila veoma traumatična.
Nije mnogo prošlo od tog neprijatnog događaja, kada smo porodično otišli da posetimo naše prijatelje. Oni žive na Karaburmi i imaju ćerku Minu, koja je tek krenula u školu. Po običaju, nakon zajedničkog ručka seli smo na njihovu terasu.
Mina je sa oduševljenjem pričala o kucama-lutalicama iz kraja koje su naučile da čekaju zeleno svetlo na semaforu kako bi prešli ulicu. Sve je zvučalo kao izmišljena dečija priča, ali Mina je insistirala da nam ih pokaže.
Nedaleko od njihovog stana nalazi se škola, pešački prelaz i čuveni semafor. Odlučili smo da svi zajedno prošetamo do tamo. Mina i Ani su sa uzbuđenjem očekivale da vide kuce. Već smo pomišljali da krenemo nazad, kada su se posle par minuta napokon pojavile. Bilo je neverovatno – kuce su zastale na prelazu, a kada se upalilo zeleno svetlo na semaforu, mali čopor je pretrčao ulicu! Nismo mogli da verujemo! Ani je bila oduševljena. Kuce su to očigledno naučile da gledaju, a moje dete je naučilo od njih. Ani više nikada nije prešla ulicu a da ne pogleda u semafor!
Ašhen Ataljanc

Editors choice