Većina ljudi je prestala da veruje u svetinju braka zbog bračnih svađa i nekompatibilnosti. Zbog ovakvih pojava navodimo vam pet ključnih navika koje mogu da vam preokrenu brak. Čitajte, uživajte i pamtite!

Ne libite se da se posvetite partneru

Parovi koji su u braku decenijama često izgube inicijalnu varnicu koju su imali i prepuste se nezanimljivoj vezi. Kada je supružnik uzet “zdravo za gotovo“, ljubav i romansa počnu polako da nestaju. Ne libite se da se posvetite svom parneru! Držite je/ga za ruku i pitajte kako je provela dan. Čak i mali gest ovakve prirode sigurno će vratiti onu inicijalnu konekciju koju ste nekada imali. Doduše, ne odmah, ali vremenom. Neka vam pređe u naviku da se više pobrinete za njenu dobrobit i da se suštinski potrudite da je usrećite. Sa tako snažnom vezom, loš kraj će teško biti opcija.

Budite zahvalni

Iako na sav glas govorite kako ste u vezu uložili sve da bi uspela, morate biti svesni da nije sve vaša zasluga. I vaš supružnik je bio u istim nevoljama kao i vi, i zajedno ste dogurali tu gde ste. Samo uz zahvalnost koju izrazite partneru učinićete da se oseća cenjeno. Iako vam je supružnik, možda, neko ko voli stalno da “drži konce u rukama“, budite zahvalni što je baš vas odabrao u dobru i zlu. Uzajamno cenjenje i zahvalnost je hrana svakog uspešnog braka, i ukoliko ovo ne praktikujete, računajte da vas razvod čeka iza ćoška.

Živite svoju strast!

Razumljivo je da pored užurbanog života i nebrojenog broja obaveza ne možete da posvetite vreme partneru i strastima, što dovodi do raspada braka, iako vi to suštinski ne želite. Razmislite o spontanom momentu u kom ćete voditi ljubav sa suprugom i kako bi se ona osećala. Veliki broj brakova umire zbog manjka strasti koja se gubi jednako lako koliko i vraća. Dakle, zašto ne biste vratili te mesece nazad? Podstaknite vaš seksualni i ljubavni život tako što ćete ispuniti neke partnerove fantazije i videćete u kojoj meri ovo pozitivno utiče na brak!

slika19 5 navika koje će vam osigurati srećan brak

Prisetite se srećnih momenata i uživajte

Comments