Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Kakvo je vaše mišljenje o braku? Da li vas raduje? Plaši? Ukoliko imate dugu vezu i partnera koji vas neizmerno voli i sa kojim se odlično slažete, sigurno jedva čekate da uplovite u bračnu zajednicu! A, šta je sa vama ostalima? Čega se plašite? Zašto čekate?

Ako partner nije problem već vi, hajde da razmotrimo razloge – niste spremni, mislite da je teško, lakše je samo se zabavljati i živeti zajedno, to je samo parče papira, mislite da bi trebalo da se menjate, da je to ozbiljnije i odgovornije, jednostavno želite život kakav vam je sad i ne pronalazite se u tome. Imate vi pravo, ali život je proces stalnog napretka i prelaska iz jedne faze u drugu. Ako danas ovako mislite, ne znači da ćete tako misliti i sutra, kada budete zreliji i psihički spremni da napustite svoje detinjstvo i uskočite u svet odraslih i prihvatite sve izazove koje on donosi.

Evo prvog dela spiska razloga zbog kojih bi ipak trebalo da se venčate i živite srećno do kraja života!

Odanost

Nema većeg dokaza ljubavi od želje da sa nekim provedeš ostatak života, od želje da se za nekoga udaš. Ne gledajte na brak kao na bravu bez ključa! Nećete biti zarobljeni, neće vas niko ugroziti. Samo ćete sa partnerom preći na novi, uzbudljiviji stepenik veze koji će vašu ljubav još više ojačati.

Deljenje života sa nekim

Mi smo jednostavno socijalna bića. Potrebno nam je društvo. Potreban nam je neko sa kime ćemo deliti i srećne i tužne trenutke i ko će uvek biti tu za nas.

Ujedinjenje

Vi sada živite jedan život, zajednički. Jedna ste duša u dva tela. A to je mnogo više i značajnije od deljenje kreveta za jednu noć. I lepše!

Nova faza

Već sam rekla da je život pun faza i stepenica koje morate proći. To je prosto normalno. Brak je jedna od njih. Ako nekoga volite, rizikujte. Novo iskustvo, vredno truda.

Tradicija

Brak je nešto što je svojstveno samo ljudima; tradicija koja je pobedila vreme. Pa šta mislite zašto je tako dugo opstala?

par koji se ljubi 20 razloga da se venčate i živite srećno do kraja života (1. deo)

Moguće je živeti srećno do kraja života!

Ljubav

Jeste li bile u dugoj vezi sa jednom osobom i i dalje se volite, lepo vam je i zabavno? Spremnije ste nego što mislite!

Podrška

Brakom vi proširujete svoju porodicu. A ko je veća podrška u svim životnim situacijama nego baš porodica? Sada sve delite na pola.

Motivacija

To što se volite, što ste srećni i podržavate jedno drugo, treba da vas podstiče da radite, da se trudite, da vam uvek tako bude. Da i vi sami budete bolja osoba!

Novo ime za vaš odnos

Zar ne mislite da “brak”  bolje i ozbiljnije zvuči nego “zabavljanje”? I ako se zaista volite, zar ne želite da to bude ozbiljno i obećavajuće?

Društvena norma

Opšte prihvaćena. No, nije to pravilo koje treba da se krši ili koje neko nužno nameće. Pogotovo sada, kada živimo u vremenu slobodnih izbora. Sami imamo mogućnost da odaberemo koga ćemo voleti i sa kime ćemo podeliti život.

Tekst: Ivana Tomić

Editors choice