Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

U prethodnom članku izneli smo vam nekoliko predloga, a danas nastavljamo sa idejama kako se možete zabavljati sa decom i istovremeno doprinositi planeti.

Za razliku od ubacivanja zelenila u kućni život i ishranu (što često može da podrazumeva trošak – kupovanje organske hrane koja je uvek skuplja od običnih proizvoda), prebaciti decu sa kompjuterskih stolica u prirodu ne podrazumeva veliki trošak, što je dodatni razlog da ih stimulišete da postanu svesni sveta koji ih okružuje i da ga zavole.

slikaa12 10 igrica u prirodi koje će koristiti planeti, a u kojima će vaši mališani uživati (2. deo)

Naučite svoju decu od malena kako da se odnose prema prirodi koja ih okružuje

Kolaži

Kolaži su sigurno jedna od aktivnosti u kojima se uživa najviše, a ekološki su prihvatljive. Većini nas, stari magazini skupljaju prašinu po kući, a mogu veoma lepo da se iskoriste. Dajte magazine deci i recite im da nađu slike koje im se dopadaju, da ih iseku i polepe na papir ili karton. Svaki put odaberite drugačiju temu. Ovako ćete im podsticati kreativnost, a istovremeno ćete ih naučiti dobrom odnosu prema prirodi.

Sami uzgajajte svoje

Vrlo je bitno učiti decu koja kultura raste gde i od koje se pravi koja hrana. Najbolji način da ih ovome naučite je da im demonstrirate tako što ćete sami uzgajati voće i povrće. Deci možete predložiti i da od ovoga naprave projekat – da otvore dnevnik rasta biljaka i da beleže promene koje se dešavaju na biljakama. Neka zapišu te podatke, zabeleže proces rasta biljke na fotografiji. Pored toga što će mnogo toga naučiti, sigurno će se i divno zabaviti!

slika24 10 igrica u prirodi koje će koristiti planeti, a u kojima će vaši mališani uživati (2. deo)

Neka vaši mališani uživaju i uče kroz igru

Lov na blago

Zabavna igrica koju možete da igrate i napolju i unutra jeste lov na blago. Pokušajte da sakrijete znake i male signale koje će klincima poslužiti kao naznaka da je blago blizu i uživajte dok ih gledate kako se raduju dok otkrivaju te tragove. Ako želite ovu igru da povežete sa stvarima bitnim za okolinu, uvek možete izabrati znake koji su u vezi sa okolinom, kao, recimo recikliranje. Deca će sigurno uživati, a usput će naučiti ponešto.

Bacite se na umetnost

Umetnost kod kuće nije skupa, a zabavna je. Ideja koju biste mogli da iskoristite jeste da uzmete stare, plastične flaše koje se ne koristite, karton i napravite od njih interesantne igračke, kao na primer rakete, nameštaj za barbike, i slično. Klinci mogu dodatno da ih ukrase folijom, bojicama, ili bilo čim što vole… I, te igračke i dalje možete da reciklirate kad deca prestanu sa njima da se igraju.

slika32 10 igrica u prirodi koje će koristiti planeti, a u kojima će vaši mališani uživati (2. deo)

Probudite u svojoj deci osećaj za umetnost, ali i osećaj za prirodu koja ih okružuje

Kampovanje

Sjajan način da se istraži priroda jeste kampovanje. Ovo je jedna od najpopularnijih zelenih aktivnosti za porodice, a i može biti deo vašeg odmora ili samo zabavno popodne u bašti. Pokušajte da kuvate na logorskoj vatri dok pričate priče koje će zainteresvati dečicu. Deci će ovo biti avantura, a vama savršen način da sa njima provedete više vremena.

Imate li vi kakvih interesantnih ideja?

Tekst: Maja Luković

Editors choice