Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Stalno nas ohrabruju da čuvamo planetu i da je održavamo zelenom. Nažalost, obzirom na živote koje vodimo, većini nas nije prioritet da učimo decu kako da brinu o očuvanju zelenila i da o tome i razmišljaju. Porastom društvenih mreža, deca često najviše vremena provode u svetu tehnologije i tako im dani prolaze u satima i satima gledanja televizije, igranja kompjuterskih igara i korišćenju interneta. Međutim, ako bismo zelene aktivnosti učinili zanimljivima, sigurno bismo uspeli da nagovorimo decu da se posvete očuvanju prirode. Pri tom, provodili bismo više vremena napolju, a deca bi uživala u vremenu koje provedu sa vama.

slikaa11 10 igrica u prirodi koje će koristiti planeti, a u kojima će vaši mališani uživati (1. deo)

Vreme koje provedete sa svojom decom u prirodi će vas dodatno zbližiti

Baštovanstvo

Baštovanstvo je sjajan način da provedete mnogo vremena napolju i podstaknete decu da se bave zelenilom. Čak i ako nemate veliku baštu, uvek možete naći mnogo interesantnih stvari za zanimaciju. Zašto ne biste posadili neko novo cveće, na primer? Ako deci date njihov deo bašte, mesto gde će samo njihove biljke rasti, veća je verovatnoća da će se više zainteresovati i posvetiti uzgajanju kultura koje su posejali. Sigurno će biti radoznali da vide kako to neka biljka raste, zašto ima ovakvo ili onakvo lišće, zašto je jedna biljka porasla brže u odnosu na drugu i slično.

Društvene igre

Kada ste poslednji put igrali neku društvenu igricu? Sigurno se ni ne sećate! Povadite sve te Monopole, Ne ljuti se čoveče, Domine, Tvistere i ostale igrice koje imate i igrajte ih sa mališanima u dvorištu, parku ili bilo gde na otvorenom. Ovakva vrsta zabave je sjajna alternativa za kompjuteske igrice, a deci je ne samo zabavno nego i vše razmišljaju i ne obavljaju stvari mehanički kao što je slučaj sa većinom kompjuterskih igrica.

slika23 10 igrica u prirodi koje će koristiti planeti, a u kojima će vaši mališani uživati (1. deo)

Neka vašim mališanima dan u prirodi bude nezaboravan i ispunjen radošću

Ručno napravljeni ukrasi

Jedna od najzanimljivijih igrica za decu je definitivno ručno pravljenje ukrasa za raznorazne praznike kao što su Noć veštica, Uskrs, Božić… Po koja čestitka, papir u boji, lepak, kanap i slična oprema će dečici biti interesantna i okupiraće ih satima! Plus, ako vam se dopadnu ukrasi koje su napravili, uvek ih možete koristiti svake naredne godine.

Prodaja nepotrebnih stvari

Jedan od najboljih načina da decu uputite u priču o recikliranju jeste da organizujete takozvanu garažnu prodaju gde skupite svu staru odeću koju više ne nosite, stare igračke i ostale neželjene artikle i prodate ih po povoljnoj ceni ili ih reciklirate. Ako se vašoj deci ne upušta u ovakvu aktivnost, uvek možete da ih namamite pričom kako želite da napravite više prostora za nove stvari i igračke koje planirate da im kupite. Poželjno je da to radite tokom Božićnih praznika kako ne biste morali da kupujete stvari u više navrata. Ako su vam deca mlađa – igrajte se s njima prodavnice u sklopu garažne prodaje i tako im održite pažnju sve vreme!

Neka vam napolju uvek bude zabavno

Time što provodite mnogo vremena napolju ne poboljšavate samo sopstveno zdravlje nego i uključujete decu u ekološke aktivnosti. Odlaskom u park ili na neko interesantno igralište podstaći ćete decu da provode više vremena napolju i da zaborave na kompjuter pred kojima su provodili sate i sate. Uvek ih možete namamiti pričom kako će na igralištima upoznati nove drugare i da mogu da ih zovu na rođendan ili za vikend na ručak. A, ko zna, možda na tim igralištima i upoznaju prijatelje za ceo život.

slikaa31 10 igrica u prirodi koje će koristiti planeti, a u kojima će vaši mališani uživati (1. deo)

Zelenilo je najbolje okruženje za vaše mališane

U narednom tekstu daćemo vam još pet saveta kako da zainteresujete decu za aktivnosti u prirodi. Do tad – reciklirajte!

Tekst: Maja Luković

Editors choice