Hajde da se dogovorimo nešto: Vi promenite navike, a mi vam obećavamo da će se kilogrami otopiti i nestati kao rukom odnešeni.

Veoma važna stvar je biti disciplinovan i poštovati zadatu reč. A evo u čemu je fora.

Kada pokušavate da smršate teško je odoleti iskušenjima koja se nalaze na svakom koraku. Nažalost preukusnim poslasticama ne možete reći “ne”, a onda i kilogrami sami dolaze i ne pitaju da li ih primate. Čak i ako preračunavate kalorije, koliko god da ste precizni, uvek vaga pokaže više, jer kod gojenja nema pravila… kada krene, samo ide na gore i gore.

Dakle, jedan od boljih načina da krenete pravim putem kojim koračaju mršavi jeste da napravite dnevnik ishrane. Da, dobro ste čuli: dnevnik u kom ćete zapisivati šta jedete, šta bi trebalo da jedete i koliko ste kilograma dobili, a koliko smršali.

Tako ćete najbolje pratiti unos kalorija, a kada svojim očima vidite da skala ide na gore i da se kilogrami i kalorije povećavaju, vi ćete nesvesno smanjiti količinu hrane koju unosite ili ćete pak svesno povesti računa i dovesti se u red.

f0 Kilograme gubiš, ali i zapisuješ!

Osim toga, ukoliko zapišete, vremenom ćete zapaziti od čega se najviše gojite tako što ćete primetiti kada najviše rastu kilogrami, unošenjem koje namirnice.

Comments