1/2

Uskrs je praznik ljubavi i zajedništva, a najmlađi članovi porodice posebno ga vole zbog oslikavanja jaja i veselih dekoracija u domu. Potrebno je da na vreme počnete da razmišljate o dekoraciji doma kao i praznične trpeze za taj veliki dan. Porodica na okupu je najlepši ukras ovog velikog praznikaa, a još lepšim sam praznik čini sto uređen dekoracijama koje simbolišu sam praznik. Tog dana vaša mašta i kreativnost će, bez sumnje, doći do izražaja, a kako bi vas inspirirali donosimo vam nekoliko primerra kako da ukrasite sto za Uskrs. Materijal verovatno već imate kod kuće ili ga možete pronaći u prirodi, nije nužno da ga kupujete u prodavnicama. Kako biste na najveseliji način aranžirali sto za uskršnji dan, dajemo vam nekoliko ideja.

Jaja u saksiji

Umesto biljaka u ljuske od jaja možete da stavite raznobojne svećice koje će atmosferu učiniti romantičnom.

DEKORACIJA stola za Uskrs Maštovita DEKORACIJA stola za Uskrs

Šarenilo na stolu

Tog dana neka se na stolu nađu činije prepune kolača i mirisnog cveća. Proleće je, pa ćete cvetove u raznim bojama naći svuda i po priostupačnim cenama.

DEKORACIJA stola za Uskrs1 Maštovita DEKORACIJA stola za Uskrs

Stolnjak i salvete

Obratite pažnju na stolnjak i salvete. Uskadite ih sa ostatkom vaše dekoracije. Koristite prolećne printove, a salvete ukrasite prstenjem koje odražava prolećnu sezonu. Posuđe od porcelana je odličan izbor. Može biti u jarkim bojama sa cvetnim motivima. Ukoliko je vaš stolnjak prošaran cvetovima, opredelite se za belo ili jednobojno posuđe.

DEKORACIJA stola za Uskrs2 Maštovita DEKORACIJA stola za Uskrs

Cveće i uskršnji zeka

Cvećem možete da ukrasite tanjire i escajg, a da bi Uskrs bio što svečaniji neka se na stolu nađe i dekorativna činija puna voća kao i uskršnji zeka napravljen od lišća ili papira.

DEKORACIJA stola za Uskrs3 Maštovita DEKORACIJA stola za Uskrs

Editors choice