Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Iako je dugo smatrano da je konzumiranje crne čokolade i crvenog vina veoma dobro za naše zdravlje, jer ove namirnice sadrže antioksidanse, možda to ipak i nije slučaj.

Prema najnovijim istraživanjima resveratol-antioksidans koji se nalazi u ovim proizvodima, može dovesti do pojave srčanih bolesti, kancera pa tako i do smrti.

Da bi ispitali dugoročni uticaj resveratrola, istraživači su sproveli istraživanje “Starenje u Chianti Regionu”. Proučavali su postojanje ovog sastojka u uzorcima urina od 783 zdrava čoveka i žene, koji imaju 65 ili više godina i žive u dva italijanska sela u Kjanti regionu.

U ovoj regiji redovno se konzumira crveno vino. Navodno, kako kažu ovi istraživači, koji su 11 godina vršili istraživanje na ovom uzorku koji čine ljudi u poznom životnom dobu, u vreme studija umrlo je 34.3 posto ljudi, 27.2 posto je dobilo srčano oboljenje i pet posto njih obolelo od raka.

Ovi istraživači tvrde da je to zbog resveratrola koji se nalazi u njihovom organizmu.

o RESVERATROL HEALTH facebook Zdravo telo: Ipak bez vina i čokolade

S druge strane postoje i suprotna uverenja do kojih su došli istraživači. Oni su vršili istraživanje na miševima i došli do zaključka da resveratrol produžava život debelih miševa, dok na mršave ne utiče.

Činjenica je da se o ovoj temi ne zna mnogo i da oprečni stavovi samo zbunjuju ljude.

Zato je najbolje držati se starog pravila za zdravlje – samo umereno! Našem organizmu je potrebno mnogo različitih sastojaka za pravilno funkcionisanje.

Baš iz tog razloga nijedne zdrave namirnice ne treba se odricati, ali isto tako ne treba ni preterivati sa konzumacijom bilo čega, jer i pozitivna stvar ukoliko se primenjuje previše može postati štetna.

Lenka Gatić

Editors choice