Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Prema novim istraživanjima, kada je u pitanju održavanje dijete, došlo se do zaključka da unošenje mediteranske hrane daje veći doprinos organizmu nego niskokalorična hrana. Ne traži mnogo odricanja, a veoma je delotvorna.

U jednom američkom časopisu o zdravlju, prikazani su rezultati koji daju prednost mediteranske nad niskokaloričnom ishranom. Naime, utvrđeno je da unosom više različitih namirnica, ribe i oraha smanjuje se mogućnost za oboljevanje od srčanih bolesti, kao i da stari metod smanjenja unosa masti nije ipak najbolje rešenje.

Slika 13 Zašto zameniti niskokaloričnu hranu mediteranskom?

Slatki krompir pun je kalijuma, a ovsena kaša takođe je zdrava

Skoro sva novija klinička istraživanja pokazuju da se ovakvim režimom ishrane znatno smanjuje nivo masti i holesterola u organizmu. Istraživanja koja su sproveli dr Džejms Dalen i ostali iz Weil fondacije na medicinskom fakultetu Univerziteta u Arizoni, pokazuju da niskokalorične dijete smanjuju nivo holesterola u krvi, ali ne i učestalost infarkta miokarda, kao i koronarne bolesti srca.

Slika 2 Zašto zameniti niskokaloričnu hranu mediteranskom?

Kokice i paradajz, prirodni izvor zdravlja

Ova ishrana je zasnovana na nekim dijetama tipičnim za Grčku i jug Italije i podrazumeva unos male količine masti, dok se u većem procentu u organizam unose voće, povrće i riba.

Delotvornost mediteranske ishrane potvrđena je člankom objavljenim u engleskom časopisu o zdravlju gde su prikazani rezultati dve paralelne grupe koje su bili podvrgnute različitim dijetama. Istraživanje je trajalo  pet godina, gde se je jedna grupa hranila mediteranskom, a druga niskokaloričnom hranom. Kod osoba koje su pratile mediteransku dijetu, rizik za oboljenja srca bila su smanjena za 30% .

Mediteranska dijeta ne pokazuje rezultate samo u oblasti kardiovaskularnih oboljenja, već i suzbijanju dijabetesa i moždanog udara.

Slika 3 Zašto zameniti niskokaloričnu hranu mediteranskom?

Losos i orasi

Violeta Stojanović

Editors choice