Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Nije nikakva tajna da stres nije zdrav. Od bubuljica do povišenog krvog pritiska, nesanice, manjka energije i dobitka na težini, hronični stres ima ozbiljne posledice na generalno stanje vašeg organizma.

Svakodnevni problemi na koje nailazimo u ličnom i poslovnom životu su često nešto što se ne može izbeći, ali ne morate im dozvoliti da vam ugroze zdravlje.

Alarm

Kada vam telo pati od dugoročnog stresa, naš prirodni “alarmni” sistem je stalno upaljen. I ovo stanje hitnosti budi nadbrubrežne žlezde – malene žlezde koje se nalaze na vrhu bubrega – kako bi oslobodile veliku količinu hormona, što uključuje adrenalin i kortisol.

Adrenalin pojačava srčanu stopu, podiže krvni pritisak i pojačava dotok energije kako bi popravio ono što nije valjalo. Kortisol, primarni hormon stresa, povećava šećer (glukozu) u krvotoku i pospešuje moždanu upotrebu glukoze. Takođe pojačava reakcije imunog sistema i zatvara digestivni sistem, reproduktivni sistem i proces rasta, s obzirom da mozak instinktivno zna da ove funkcije nisu u tom trenutku prioriteti jer ste u stresnoj situaciji.
Na dnevnom nivou, zdravo telo proizvodi dovoljnu i pravu količinu adrenalina i kortisola koji su mu potrebni. Ali, ako živite u konstantnom stresu, bilo zbog ličnog života ili problema na poslu, nivoi hormona bi mogli da se pojačaju, što dalje vodi do čitave serije neželjenih efekata.

slika stres Wannabe Magazine: Dijeta protiv stresa

Telo reaguje na stres, pa prekomerna težina nije isključena

Nastavak teksta pročitajte ovde.

 

Editors choice