Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

Iznenađujući trendovi za venčanja u ovoj godini

Beskompromisno venčanje – ko će sve da se uvredi

Najčešće greške koje mlade prave pri izboru šminke i frizure

Instagram trendovi za prolećna venčanja

Uvrnute stvari o kojima nemaš prilike da razgovaraš – dok ne dobiješ decu

Kažu da su žene snažniji pol, jer nam je data mogućnost rađanja i mogućnost da isto preživimo! Međutim, pitamo se, koliko se herojski žene osećaju kada sve to prođe? Kada prestanu svi bolovi, kada mukama dođe kraj i kada stanu ispred ogledala.

Kada pogledaju svoje telo, žene znaju da je sve vredelo truda i da ni za šta na ovom svetu ne bi menjale to što su postale majke i doživele dragoceni trenutak donošenja bebe na svet, ipak kada sve prođe i kada se pogledaju u oglealo, nije im lako. Štaviše.

Postoje i one srećnice koje ne shvataju o čemu to tačno govorimo u ovom tekstu, ali broj tih srećnica je mnogo manji u odnosu na one žene koje nemaju čak ni hrabrosti da nage pogledaju svoju celu figuru. Naravno, fizički izgled tela može se usavršiti vežbanjem, ali neki delovi tela promeniće se verovatno zauvek.

Body Shape Telo nakon porođaja

Majčinstvo može linijama ženskog tela dati jedan potpuno novi oblik. Jabuka građu, koja podrazumeva gornji deo tela znatno širim od donjeg, može pretvoriti u kruška građu, koji podrazumeva obrnutu proporciju, donji deo tela je veći od gornjeg. Možete izgubiti kilograme, pa čak spustiti kilažu i na manju cifru od one predtrudničke, ali neki delovi tela jednostavno više neće imati isti oblik.

Deflated Balloon Boobs Telo nakon porođaja

Čak i za one žene koje su mršave i nikada nisu imale problema sa kilogramima i nepotrebnim viškovima, mogu imati problema sa vraćanjem stomaka u regularno stanje. Višak kože koji je nastao na tom predelu teško je ponovo dovesti u prvobitno stanje.

Nakon dojenja grudi gube svoju prethodnu čvrstinu i elastičnost, te je nakon završenog perioda dojenja, gotovo nemoguće nositi grudnjak koji nema žicu u potpornom delu.

Za neke je višak kože na stomaku nešto što postaje sastavni deo njihove građe, samo jedna zaobljena linija u tom predelu.

Pouch Telo nakon porođaja

Još nepoželjnih viškova javiće se na nekim delovima tela, kao na primer na leđima, stoga je neophodno paziti kakva odeća se nosi, kao i kakvo rublje, koje dodatno može istaći ove neprivlačne delove.

Strije su sastavni deo trudnoće, to nije ništa neuobičajeno. Ipak, strije mogu i da se zadrže na telu mnogo duže no što bismo to želeli. Kao na primer u predelu stomaka, grudi i butina.

Stretch Marks Telo nakon porođaja

Ukoliko izgubite naglo kilograme posle trudnoće, može doći do neželjene pojave u vidu celulita, koji će se uglavnom naći na predelu zadnjice i butina.

Proširene vene većinu neće zaobići, što je normalna pojava s obzirom na pritisak tela zbog koga će vam oteći noge i stvoriće se proširene vene.

Još jedna vrlo nepoželjna pojava jeste gubitak čvrste guze, ipak to je nešto što vežbama može da se reši.

Maja Bunčić

Editors choice