Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Izbeljivanje zuba je tehnika koja se koristi oko 25 godina u cilju postizanja savršenog osmeha kome svi težimo.

Da bi se shvatila tehnika izbeljivanja zuba prvo se mora znati poreklo boje zuba. Zapravo, površina zuba (gleđ) je transparentna, a boja zuba potiče od dubokih slojeva zuba (dentina).

zub Sve što treba da znate o beljenju zuba

Građa zuba

Zbog takve građe zuba mi zapravone belimo zub, jer nije moguće ni sa jednim poznatim sredstvom delovati tako duboko u zub, već delujemo na površinu zuba, smanjujemo njegovu transparentnost i sprečavamo probijanje boje dubokih slojeva zuba (dentinske boje).

Preparati koji se koriste za izbeljivanje zuba su na bazi vodonik-peroksida (H2O2) i svi deluju na sličan način. Glavna razlika je u koncentraciji i načinu primene. Preparati koji se koriste u stomatološkim ordinacijama imaju koncentraciju od oko 40%, dok su preparati za kućno beljenje od 10 do 20% (beljenje u ordinaciji je kontrolisano i ne može imati dejstvo na okolna tkiva, dok kućno beljenje nije moguće do kraja iskontrolisati tako da postoji mogućnost oštećenja sluznice usne duplje).

Samo dejstvo vodonik-peroksida je takvo da po nanošenju na zub počinje da se ispušta reaktivni kiseonik koji raskida prstenove kalcijum-hidroksi-apatite usled čega zub gubi transparentnost. Nakon uklanjanja preparata za izbeljivanje, zubi se ispiraju i na njih se nanosi preparat sa veoma viskom koncentracijom fluora koji će iz raskinutih prstenova izbiti kalcijum i izgraditi nove prstenove fluoro-hidroksi-apatita. Fluor u takvom jedinjenju ima mnogo jaču i stabilniju vezu od kalcijuma. Novonastali prstenovi su znatno manji i sama struktura zuba samim tim postaje mnogo kompaktnija, a zubu ostaje smanjena transparencija čime se postiže bela boja zuba.

Posetite Belladent Estetic, posetite naš Beauty vodič!

Editors choice