Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Bićete iznenađeni kada budete pročitali koliko je grejpfrut koristan za naše zdravlje!

Reč je o voću koje je otkriveno u osamnaestom veku u Južnoj Americi, a koje predstavlja prirodni hibrid nastao spajanjem pomela i narandže, dok je ime grejpfrut dobilo zato što se gaji u sličnim uslovima kao i grožđe. Osim što je veoma sočan i ukusan, grejpfrut je i veoma hranljiv, zbog čega je dobar za zdravlje našeg organizma. Stoga vam danas predstavljamo sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali.

Jača imuni sistem

Jedna od najvažnijih blagodeti grejpfruta je ta što on u velikoj meri jača imuni sistem. Bogat vitaminom C, ovo voće je veoma korisno u borbi protiv prehlade, a dobar je i antioksidant, koji doprinosi čišćenju vašeg organizma.

sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali 1 Sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali

Bogat je vitaminima

Studije su pokazale da grejpfrut čini 64 procenta vitamina C, 28 procenata vitamina A, dva procenta kalcijuma i dva procenta magnezijuma. On je takođe bogat i nešto manjom količinom vitamina E, gvožđa, cinka, mangana i drugih minerala.

Pomaže u borbi protiv kamena u bubregu

Kamen u bubregu nastaje gomilanjem kalcijuma i, kada jednom nastane, može stvarati velike probleme osobi koja ga ima. Kako postojanje kamena u bubregu može da bude veoma bolno, studije su pokazale da najveću blagodet u borbi protiv ovog problema ima upravo grejpfrut.

sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali 2 Sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali

Prirodni je sagorevač masti

Sok od grejpfruta je prirodni sagorevač masnih naslaga. Mnoge studije su pokazale neverovatnu moć ovog voća ako se konzumira za vreme doručka, zato što će u velikoj meri smanjiti vaš apetit.

Ubrzava metabolizam

Grejpfrut je voće koje može ubrzati vaš metabolizam, što doprinosi gubljenju kilograma. Možete ga uvrstiti u dijetu, jer ćete sa njim, uz redovno vežbanje, postići sjajne rezultate.

sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali 3 Sedam blagodeti grejpfruta za koje sigurno niste znali

Čisti jetru

Ako niste znali, grejpfrut je voće koje čisti jetru i uklanja štetne toksine iz tela. Bilo da ga jedete ili pijete, grejpfrut možete koristiti i za detoksikaciju organizma, a pomaže i kod hroničnih oboljenja, kao što su depresija, atrofiranje mišića i hronična glavobolja.

Snižava nivo holesterola

Brojne studije su pokazale da konzumiranje grejpfruta može sniziti nivo holesterola u krvi. Naime, redovno konzumiranje grejpfruta može smanjiti nivo holesterola za 15, ali i nivo triglicerida za 17 posto.

Jasna Đorđević

Editors choice