Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Jeste li primetile kako se PMS razlikuje od meseca do meseca, kao i kako se razlikuje pre i posle trudnoće i kako se razlikuje sada od onog pre 10 godina?

Šta nam se sve događa, što nosi oznaku PMS-a?

Situacija varira od totalnog ludila i neuračunljivosti, preko rasejanosti, do preosetljivosti, ili kad su u pitanju fizički simptomi, od glavobolje, napetosti i bola u dojkama, krstima i malom stomaku, do grčeva i kontrakcija nalik na porođajne, koje ne umiruje potpuno ni jedno sredstvo protiv bolova kojim možemo da opremimo kućnu apoteku.

Stvarno zna da bude grozno. Ponekad smo od PMS-a bolesne toliko da zaglavimo u hitnoj, ponekad moramo da odležimo par dana u krevetu, a ponekad moramo nekog da ubijemo.

22692 bol S.O.S. PMS! (2. deo)

Neka nemedicinska tumačenja kažu da se žene kroz matericu povezuju sa drugim energetskim nivoima i da je taj portal najotvoreniji pred i za vreme menstruacije. A ta vrata nisu jednosmerna. Ko zna šta sve prolazi kroz njih, čak i kad smo vrlo svesne vrste slabosti koja nas je obuzela. Informacije koje traže da budu primljene, a mi im se odupiremo, karmički čvorovi koji zahtevaju da budu razmršeni, dok nama pada na pamet samo da se što bolje udrogiramo, da ništa ne osećamo, sadržaji iz podsvesti, sadržaji iz prošlosti, koja je možda i kolektivna ženska prošlost naše familije, traume, stresovi i besovi, koji možda i ne pripadaju nama. Sve navali odjednom na nas, možda i u zavisnosti od astrološkog momenta koji pogoduje invaziji svega što zahteva našu pažnju i našu intervenciju, a ne pripada dnevnom svetu zadataka, obaveza, izazova i komplikacija.

Kako da objasnimo zašto se jednog meseca prosto iznenadimo kad dobijemo, pa kad izračunamo vidimo da i jeste vreme, dok se sledećeg mučimo po deset dana i nosimo brushaltere i noću, jer grudi hoće da nam eksplodiraju i oblačimo bapske gaće do pupka, da nam greju stomak, jer osećamo da imamo živu ranu unutra?

Nekad smo sigurne da smo trudne i poludimo od muke, a onda dobijemo i ispostavi se da je to bio izuzetno gadan PMS.

Kako god, kad pokušavamo da razumemo unutrašnji život neke žene, moramo imati u vidu da ona ima matericu i jajnike. Ako njeno srce sarađuje sa ostalim organima (a u svima se skladište emocije i informacije) biće malo lakše. Ponekad.

Aleksina Đorđević

Editors choice