Znamo da vam ovo nije omiljena tema i da ste sigurno pročitali već čitavu enciklopediju na temu celulita. Kako bi ikome ova tema i bila omiljena ili makar poželjna za razgovor kada je drugi naziv za celulit narandžina kora, čak se naziva i oštećenjima na koži.

Kako god da okrenete, koža zahvaćena celulitom je neprivlačna, a može postati i bolna, te je ovo tkivo zahvaćeno celulitom sa razlogom mrzak stanovnik ženske kože. Smatramo da pre bilo kakve borbe sa neprijateljem, morate sa njim dobro da se upoznate i to je ono što će ovaj tekst izdvojiti od ostalih. Upoznajte svog neprijatelja, a onda se suočite sa njim, dobro naoružani informacijama, ali i voljom. Takođe, smatramo da je najbolji način prevencije i borbe protiv mrske narandžine kore, prirodan način, samo morate znati kako da iskoristite ono što vas svakodneno okružuje na pravi način. Mi ćemo vam pomoći u tome.

Šta je zapravo celulit?

Reč celulit označava skladištene masne nasage koje se nalaze tik ispod kože, uglavnom u predelu butina i zadnjice. Mnogo je razloga zbog kojih se celulit pojavljuje, a neki od njih su: hormoni, loša ishrana, način života, godine i genetska predispozicija. Zatim hrana koju unosimo u organizam, koliko god se trudili većina današnjih namirnica bogata je različitim toksinima, i voće i povrće tu nisu pošteđeni, šta više! Toksini iz hrane gomilaju se takođe u ovom predelu koji nazivamo tim mrskim terminom: celulit.

Kako su toksini tačno povezani sa celulitom?

Ljudsko telo sakuplja toksine u predelu masnog tkiva ne bi li na taj način zaštitilo vitalne organe od toksina, koji bi im mogli naneti popriličnu štetu.

Ukoliko je vaše telo sklono taloženju celulita zamislite kako će izgledati za 5, 10, 20 godina? Ne želimo da vas plašimo, ali radikalne mere morate preduzeti na vreme.

Osnovni način da redukujete pojavu celulita jeste taj da akumulaciju toksina iz tela uklonite i sprečite nastanak tla za pojavu mrske narandžine kore.

Mi ćemo vam dati neke osnovne načine kojih se treba držati da biste se rešili ove pojave, ali i da bi živeli dugo i zdravo.

7 tips to reduce and prevent cellulite 745x483 Rešite se celulita na prirodan način

Konzumirajte alkalnu, termički neobrađenu hranu

Sve voće i povrće u sebi sadrži alkalnu kiselinu, pa bi upravo takva hrana trebalo da dominira vašom ishranom. Samo pazite na ljusku, nekada se kora jabuke smatrala njenim najzdravijim delom, što i jeste bila. Međutim, danas je ta kora puna otrova koji su prodrli u nju učestalim prskanjem voća. Dakle, ljuštite sve što možete i cedite voće i povrće. I da, ovakva ishrana može pomoći u redukciji celulita, jer alkalne materije pomažu uništavanju toksina, bukvalno slabeći ih, a onda vam predstoji sledeći korak:

Zamenite so

Od ovog, ne postoji lakši korak, zamenite industrijsku so morskom ili himalajskom solju. Rafinisana so je izuzetno kisela i uništava minerale u vašem telu, pomažući stvaranju dehidrirane sredine, što je jedna velika dobrodošlica celulitu.

Hidrirajte se

Da biste izbacili toksine iz tela više je nego neophodno da unosite dovoljno tečnosti. Posebno je važna voda, naravno negazirana. Hidratacija iznutra označava i hidrataciju spolja, koliko god vi to ne primećivali. Ukoliko ne možete da popijte veću količnu vode na dnevnoj bazi, iz prostog razloga što je bezukusna, nacedite malo limuna ili dodajte par kriški pomorandže. Biljni čaj je takođe dobra opcija, ali gledajte da ga izbegavate zbog dosta viskog nivoa kofeina koji sadrži.

Eximia premahvane celulita Rešite se celulita na prirodan način

Masaža

Masažom se stimuliše limfni sistem koji se nalazi odmah ispod površine kože, kružnim masažnim pokretima pomaže toksinima da cirkulišu i time lakžu izađu napolje. Dva do tri puta nedeljno uvidete ovunaviku, i nakon par meseci videćete rezultate.

Kretanje i vežbanje

I na kraju naravno, možda poslednja, ali nikako zaobilazna stavka: mrdnite se! Ne samo to, oznojite se! Toksini će prostrujati vašim telom, a hidratacijom ćete ih izbaciti.

Maja Bunčić

Comments