Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Dijeta neobičnog naziva “Engine 2”, u prevodu “Motor 2” predstavlja sasvim drugačiji režim ishrane zasnovan na biljnoj hrani.

Autor “motorne” dijete je Rip Eselstin koji navodi da njegova dijeta pomaže da se poveća mišićno tkivo, a smanje masne naslage. Pride um bolje radi, a telo dobija energiju!

1 2 Prednosti i mane: The Engine 2 dijeta

U pitanju je dijeta koja je bogata vlaknima, a to je i najvažnije, jer doprinosi osećaju sitosti. Na biljnoj je bazi, a osim što omogućava gubitak kilograma, takođe i poboljšava zdravlje.

Ova dijeta sa niskim sadržajem masti uklanja iz menija sve životinjske proizvode, prerađenu hranu, pa čak i biljna ulja, a hranljive materije dolaze isključivo iz biljnih izvora.

Ukoliko niste sigurni u moć ove dijete, sigurno će vas sledeći podatak fascinirati: težina se gubi u veoma kratkom roku, efekti su dugoročni, a što je najvažnije – nema brojanja kalorija.

Na samom početku moraš se upoznati sa činjenicom da treba izbaciti životinjske izvore hrane. Ukoliko u potpunosti nisi spremna da načiniš ovaj korak, autor predlaže da izazov koji će trajati 28 dana, a u tom periodu prelaziš iz “prehrambene ekstravagancije u prehrambenu izvrsnost”.

2 2 Prednosti i mane: The Engine 2 dijeta

Prve nedelje moraš reći “ne” mleku i svim mlečnim proizvodima, a sledeće nedelje lista se proširuje i na životinjske namirnice, uključujući i ribu i jaja.

Treće nedelje ne smeš stavljati biljno ulje kao dodatak jelima, a sa početkom četvrte nedelje započinješ program ishrane bez malopre navedenih namirnica.

Dijeta zahteva uzimanje vitamina B12 u obliku dodatka prehrani.

4 2 Prednosti i mane: The Engine 2 dijeta

Znači, možeš jesti hranu u neograničenim količinama, samo nikako ne smeš konzumirati namirnice koje se nalaze na spisku nedozvoljenih.

Nedostatak masti i holesterola omogućava brojne zdravstvene beneficije: smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i sprečava dijabetes.

Autor ove dijete osmislio je aktivnu online zajednicu, tačnije web sajt gde možete pročitati sve o režimu ishrane i pronaći korisne savete za planiranje obroka.

3 2 Prednosti i mane: The Engine 2 dijeta

Prednosti

Dijeta je bogata vlaknima, vitaminima, mineralima, što je odlično za zdravlje organizma i za rad srca. Podstiče sitost i pozitivno utiče na vas ukoliko se bavite nekim sportom ili vežbate.

Nedostaci

Kako kažu, dijeta jeste delotvorna, ali je mala verovatnoća dugoročnog pridržavanja, pre svega zbog nemogućnosti. Pošto se masti unose u malim količinama, a oni su glavni izvor energije, veoma mali broj ljudi spreman je na ovu žrtvu i pojedincima uspeva da se odupru brojnim izazovima.

Violeta Stojanović

Editors choice