Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

“Samo se opustite i dišite duboko”, koliko puta ste to čule? Verovatno čujete to svakodnevno, ali ukoliko ste jedna od žena koje pati od astme, nimalo vam nije lako da dišete.

Ukoliko imate astmu, vaši disajni putevi reaguju na raznu vrstu alergena, bivaju iritirani i otečeni i ukoliko se trudite da udišete i izdišete, moguće je da ćete krkljati, kašljati i osećati bol u grudima. Na kraju krajeva, astma može biti i smrtonosna.

Astma se ne može izlečiti, ali se lekovima može kontrolisati. Kao prvo, izbegavajte da dolazite u dodir sa alergenima koji vam izazivaju gušenje. Uobičajeni alergeni su duvanski dim, prašina, buđ i polen.

Kada vam doktor dijagnostikuje astmu, verovatno će vam prepisati određene medikamente, pa bi ukoliko planirate trudnoću bilo dobro da se posavetujete sa svojim lekarom, da li bi trebalo izmeniti prepisanu terapiju. Kada je reč o pogoršanju stanja tokom trudnoće, nema pravila. Trećini žena se stanje poboljša, trećini ostaje isto, dok se trećini žena stanje pogorša.

136630370 Na zdravlje: Astma i trudnoća

Međutim, ono što većinu žena zanima jeste da li će njihova bolest uticati i na bebu i da li će im preneti ovu bolest. Ukoliko vi ili vaš partner bolujete od astme, šanse su 1:3 da će dete oboleti. Ukoliko i vi i vaš partner imate astmu, šanse da će dete oboleti veće su, 2:3.

Astma je uobičajena pojava kod prevremeno rođenih beba i ponekad može da potraje i tokom školovanja, pa čak i do kraja života.

Lenka Gatić

Editors choice