Kako se približava čuveni dan sve više razmišljate o svom izgledu. Kako vreme prolazi, zbog treme i nestrpljenja, vi sve više obraćate pažnju na svoje nesavršenosti. Da li vam je kosa dovoljno sjajna, koža dovoljno čista, a stomak dovoljno zategnut?

Činjenica je da ćete tog dana svakako zablistati i da ćete svom muškarcu biti najdivnija žena na svetu. Međutim, ukoliko i dalje mislite da je potrebno da poradite na svom izgledu do čuvenog dana, evo i kako.

Pet kilograma možete smršati za recimo dva meseca. To bi bilo najzdravije rešenje. Zato dajte sebi cilj da izgubite ove kilograme za između jednog i tri meseca.

tone it up Mlade, evo kako da smršate

Biće vam teško da ostanete motivisane sve vreme i naravno da ćete s vremena na vreme biti pod pritiskom, te doći u iskušenje da prekršite dijetu, ali kada god padnete u iskušenje da prekinete sa dijetom, te navalite na hranu, vi idite u teretanu! Vežbanje će vam pomoći da se oslobodite stresa, napunite pozitivnom energijom i dobijete samopouzdanje. Uvek imajte na pameti kako ćete lepo izgledati u venčanici i u bikiniju na medenom mesecu i odustanite od tih slatkiša!

Kuma može da pomogne u vašem procesu mršavljenja, naročito ukoliko i ona hoće da malo dovede liniju u red. Idite zajedno u šetnju, džogirajte ili se prijavite za neki čas plesa. Zajedno će vam biti mnogo lakše i zabavnije.

Takođe, vrstu vežbanja odredite u odnosu na to koji deo tela će vam biti izložen. Ukoliko su ramena i ruke recimo izloženi, vežbajte jogu kako biste više oblikovali ovaj deo tela, umesto da se recimo koncentrišete na noge, koje se neće videti ispod venčanice.

yoga Mlade, evo kako da smršate

U nekim fitnes centrima postoje i specijalni režimi za mlade. Recimo, veoma naporni treninzi i strogi plan ishrane 14 dana pred venčanje.

Ipak, preporuka je da odaberete ono što vama najbolje leži i da se držite toga. Ukoliko radite ono što volite lakše će vam pasti i jedva ćete čekati da odete na trening, umesto da vas mrzi da se pokrenete. Zumba, hip-hop ples, reggaeton, šta god da vam leži!

Dobar savet je i da uvek u torbi imate pakovanje zdravih grickalica koje će vam biti pri ruci čim ogladnite. Bademi, voće, proteinske štanglice i slično, spakujte u male kesice i kad god ogladnite imaćete šta da prezalogajite.

Važno je samo da ne odustajete i makar izgubili samo pola kilograma za vreme za koje ste planirali da izgubite tri, ne očajavajte. To je i dalje bolje, nego da ste se dodatno ugojili, zar ne?

Lenka Gatić

Comments