Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Koštuničavo voće i povrće je često na meti fitnes trenera koji sugerišu da najviše goji. Međutim, mnogi nutricionisti i dijetetičari se ne bi složili. Šta saznajemo o ovim ukusnim namirnicama, pročitajte ovde:

Brazilski orah

Brazilski orah je pun zdravih masnih kiselina i najbolji je izvor selena koji je potreban metabolizmu da dobro radi. Naučnici su otkrili da su žene sa rakom dojke imale nizak nivo selena i da je sa unosom ovog minerala smanjen rizik raka dojke.

brazilski orah Ludi za svim koštuničavim

Najbolji u zaštiti od kancera

Hikori orah

Sjajan izvor vitamina E, proteina i antioksidanata, hikori orah može da smanji holesterol. Sve to zahvaljujući mono-nezasićenim mastima i prirodnim anti-inflamatorima koji će vam, pritom, pomagati i u održavanju kilaže.

Orah

Pun proteina i vlakana, orah je odličan izbor omega-3 masnih kiselina. Orasi pomažu krvnim sudovima da ostanu zdravi, sprečavaju upale koje, ako nisu tretirane, mogu da dovedu do artritisa, oboljenja srca, pa čak i kancera.

Kikiriki

Istraživanja pokazuju da dnevni unos kikirikija može da pomogne u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2, za čak dvadeset pet procenata. Ovo je delom zbog toga što pomaže u smanjenju nivoa masti koja se skladišti u krvi, ali sadrže i magnezijum koji umanjuje rizik od ovog oboljenja.

Indijski orah

Indijanski orah sadrži dosta vlakana, što pomaže oslobađanje energije iz samog zrna. Takođe su odlični za konzumaciju posle vežbanja i bogati su proteinima i ugljenim hidratima, dok visoki nivoi magnezijuma pomažu u održavanju čvrstine kostiju i zdravlju mišića.

 

Indijski orah Ludi za svim koštuničavim

Najbolji za mršavljenje

Bademi

Bademi su izvor hranljivih sastojaka koje su dobre za kosti, jer trideset grama proteina daje 9% kalcijuma i 27% magnezijuma. Ovaj trio sačinjen od magnezijuma, kalcijuma i vitamina D će pomoći čvrstoći kostiju.

Lešnici

Lešnici su bogati vitaminom E za koji se dokazalo da pomaže u smanjenju bora tako što ubacuje ćelije u vašu kožu. Lešnici takođe sadrže vitamin B i folate koji su najbitniji deo zdrave kose, kože i noktiju, a i jakog imunološkog sistema.

Maja Luković

Editors choice