Naporan posao i svakodnevne obaveze mogu da naštete vašoj koži i da posledice umora postanu vidljive. Da li ste ikada razmišljali o lekovitom svojstvu biljnih ulja?

Do sada smo često spominjali pilinge koji mogu pomoći da vaša koža izgleda odmorno i sveže, a sada posebno stavljamo akcenat na piling od biljnih ulja i na njihov značaj.

Pomešajte nekoliko kapi maslinovog ulja i veću količinu šećera, koju merite odokativno. Nemojte previše mešati kako se šećer ne bi otopio. Nanesite smesu na lice i dobro protrljajte kožu dok se šećer ne otopi. Isperite lice mlakom vodom i blagim sapunom kako biste odstranili višak masnoće. Ono što ste upravo stavili na svoje lice je jednostavan piling od maslinovog ulja. Osim što podmalađuje kožu, uspešno leči pojavu ekcema i ostalih nepravilnosti na koži.

Međutim, bilo kakvo ulje može imati pozitivan efekat ukoliko ga koristite. Suncokretovo ili kokosovo ulje možete držati u ustima od 10 do 20 minuta i postoji verovanje da ono izbeljuje zube.

120 Lekovite čari biljnih ulja

Ljudi širom sveta imaju sve reči hvale kada su ulja u pitanju. Pomažu i kad imate zubobolju, osvežavaju dah, pomažu takođe pri apsorpciji štetnih materija, a leče i prehladu. Postoji čak tvrdnja da uništavaju akne i popravljaju ten.

Ukoliko niste probali biljna ulja, možete to da učinite, jer su veoma zdrava i osim što poboljšavaju vaše zdravlje, uticaće znatno na negu vaše kože.

Violeta Stojanović

Comments