Vežbanje može imati veoma pozitivan efekat i na tvoju ukupnu privlačnost. Pred tobom je pet najznačajnijih stvari koje doprinose poboljšanju tvog izgleda.

1. Zdravlje je prelepo. Moraćete da se složite: Zdravi ljudi su lepi ljudi. Redovno i umereno vežbanje doprinosi mladalačkom izgledu. Povećajte kardio, jogu i pilates za što bolje efekte!

2. Znojenje je dobro za tvoju kožu i kosu! Kako se znoj oslobađa kroz tvoje pore, on čisti prljavštinu i ulja koja su zarobljena u njima. Pritom, znoj takođe sadrži i “prirodan antibiotik” koji pomaže u borbi protiv akni. Ali, zapamti, moraš da očistiš kompletno telo posle vežbanja kako bi požnjela ove efekte čišćenja – u suprotnom, pore će se zapušiti dodatno. Što se tiče tvoje kose, povećan nivo cirkulacije u koži glave može ubrzati rast kose – ko bi rekao?!

3. Povećana cirkulacija – bolji ten. Što je bolja cirkulacija to je naša koža više preplavljena kiseonikom i hranljivim krvnim ćelijama. Ovo rezultira lepšim i čistijim tenom. Dobijamo takozvani “sjaj posle vežbanja”.

Nasmejana devojka u sportskoj garderobi Kako te vežbanje čini lepom?

Nastavi sa redovnim i umerenim vežbanjem, jer zdravlje je lepo!

4. Smanjena nadutost lica i stomaka. Ovo nikada ne može biti loša stvar! Kada vežbaš, tvoj limfni sistem se ubrzava, što može smanjiti zadržavanje vode u telu i dovesti do smanjivanja naduvenosti očiju i nestanku podočnjaka. Takođe, ubrzavanjam metabolizma i digestivnog sistema, smanjićeš i naduvenost stomaka!

5. Vežbanje sprečava nastanak bora. Vežbanje u dugom roku stimuliše proizvodnju kolagena i elastina i poboljšava debljinu i kvalitet kože. Dovoljno rečeno!

Tekst: Kristina Grabež

Comments