Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Generalna ishrana

Kada brojite kalorije, vama je često lakše da se držite konzumiranja namirnica za koje znate koliko imaju kalorija i da vam tako bude lakše za računanje. Ipak, to vas onda dovodi u situaciju da unosite jednu te istu hranu i dovedete svoj organizam u poziciju da mu fale vitamini ili neke osnovne hranljive materije.

Svačija brojka varira

Recimo da ste čuli da treba da unosite do 1,500 kalorija. Međutim kako da budete sigurni da li vama ipak treba manje ili više kalorija? Sve zavisi od vašeg organizma, aktivnosti, pola… Toliko je faktora koje utiču na vašu potrebnu kalorijsku vrednost da je skoro nemoguće da to sami izračunate.

grickalice Dijeta: Zašto ne treba brojati kalorije

Oznake nisu tačne

Ok, ne znate koliko banana tačno ima kalorija, ali na keksu piše tačan broj! Međutim, da li ste znali da ovo nije tačno? Svako piće ili hrana koje ima pet ili manje kalorija može da se vodi kao namirnica bez kalorija. A i kada su druge namirnice u pitanju, često ne možete biti sigurni da je napisan tačan broj kalorija koje imaju.

Teško je za praćenje

Ne možete sigurno da znate koliko neko kuvano jelo ima kalorija, pa sve i da merite gramažu i vadite digitron pri ubacivanju svake namirnice u lonac. Zato je najbolje da zaboravite na sve ovo i hranite se prvenstveno zdravo, a onda slušate svoj organizam kad vam i kakvu hranu traži i tako ćete najbolje funkcionisati.

Lenka Gatić

Editors choice