Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Ukoliko ste mesožder, meso predstavlja veoma važan deo vaše ishrane, jer sadrži dosta proteina. Suština je u tome da izaberete vrste mesa koje sadrže najmanje masnoće u sebi, ali je i sam način pripreme veoma važan. Kada želite da smršate, najbolji početak ogleda se u kupovini dobrog komada mesa, a potom i u njegovoj pripremi. Meso je najbolje pripremati na pari, grilu ili kuvajući ga u vodi, jer tako ne dobija na masnoći. Takođe, treba imati na umu i to da ulja mogu dati dodatnu masnoću mesu, pa obratite pažnju prilikom pripreme.

Pogledajte koje je vrste mesa najbolje jesti ukoliko želite da smršate.

Živina koja se sprema bez kožice i kosti, odlična je hrana za osobe koje su na dijeti, a u tome naročito prednjače piletina i ćuretina. Kada se kuvaju bez kožice i kosti, ove vrste mesa ne dobijaju na masnoći, a najbolja za pripremu su svakako pileća i ćureća krilca, kao i ćureće i pileće nogice.

Vrste mesa 1 Dijeta za mlade: Vrste mesa koje je dobro jesti

Kod piletine je veoma važno odstraniti svu vidljivu masnoću, čak i kada ste je kupili bez kosti i kožice. Pileće grudi su idealan obrok za dijetu, zato što sadrže samo 128 kalorija, zajedno sa 3.1 gr masti i 0.9 gr zasićenih masti. Pileće nogice bez kože i kostiju mogu da sadrže između 180 i 200 kalorija, sa 7.2 gr masnoće, od kojih 1.2 gr čini zasićena.

Sa samo 88 kalorija, ćureće grudi su definitivno najbolji komad mesa koji možete jesti tokom dijete. Bez kožice i kostiju, one sadrže samo 0.6 gr masnoće, dok je polovina te masnoće zasićena. Ukoliko više volite ćureće nogice, jedan obrok sadrži 130 kalorija, 3.3 gr masti i 1.2 gr zasićenih masti.

Vrste mesa 2 Dijeta za mlade: Vrste mesa koje je dobro jesti

Govedinu, svinjetinu i jagnjetinu ne morate uzbegavati dok ste na dijeti, ali je vrlo važno da odabetete pravi komad.

Posni komadi crvenog mesa sadrže 161 kaloriju i 9 gr masti, ali je nabolje tokom dijete koristiti one komade koji imaju najmanje masnoće u sebi, jer sadrže oko 120 kalorija i samo 4 gr masnoće.

Najbolje posno meso za dijetu svakako je ono koje sadrži samo 3 gr masti po obroku, i može predstavljati kombinaciju crvenog mesa i piletine ili ćuretine.

Vrste mesa 3 Dijeta za mlade: Vrste mesa koje je dobro jesti

Kada je o ribi reč, najbolje je konzumirati onu koja u sebi sadrži najmanje masnoće. Ukoliko želite ribu koja u sebi sadrži najmanje kalorija, onda su to svakako bakalar i kraba, koje sadrže svega 90 kalorija.

Jasna Đorđević

Editors choice