Menstrualne migrene umeju da budu užasne, ali, sreća pa mi imamo rešenje i krije se ni manje ni više nego u tvom frižideru. Evo liste hrane kojubi trebao da jedeš i ne jedeš, što će vrlo uticati na jačinu tvojih menstrualnih migrena.

Jedi ovsenu kašu – Nisu ti je roditelji džabe nutkali dok si bila klinka. S obzirom da je ovsena kaša puna vlakana pomoći će ti sa digestivnim sistemom i ukloniće višak estrogena u krvotoku.

Vlaknasto zdravlje – Jedi voće koje je bogato vlaknima, kao što su jabuke, banane i bobičasto voće. Ovakva hrana će se “postarati” da ti debelo crevo ne apsorbuje nepotrebni i neželjeni estrogen.

Organska hrana – Hrana puna pesticida je puna i veštačkog estrogena koji može da utiče na ‘ludilo’ tvojih hormona. Pokušaj da jedeš organsku hranu, domaću hranu što je češće moguće.

slika 5 vrsta hrane koje će izlečiti menstrualne migrene

Napuni frižider voćem i stani na put migrenama!

Reci zbogom slatkišima – Ovaj savet važi za sve žene, a naročito za one sa menstrualnim migrenama. Neprerađeni šećeri povećavaju nivo šećera u krvi i telu i mogu da izazovu napad migrene, naročito u periodu kada su najčešće, a to je pred menstruaciju.

Izbacite kofein – Studije su pokazale da visok unos kofeina može da bude uzročnik migrena, pa je možda pametno da ovo izbaviš iz upotrebe, koliko god je moguće.

Tekst: Maja Luković

Comments