Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Menstrualne migrene umeju da budu užasne, ali, sreća pa mi imamo rešenje i krije se ni manje ni više nego u tvom frižideru. Evo liste hrane kojubi trebao da jedeš i ne jedeš, što će vrlo uticati na jačinu tvojih menstrualnih migrena.

Jedi ovsenu kašu – Nisu ti je roditelji džabe nutkali dok si bila klinka. S obzirom da je ovsena kaša puna vlakana pomoći će ti sa digestivnim sistemom i ukloniće višak estrogena u krvotoku.

Vlaknasto zdravlje – Jedi voće koje je bogato vlaknima, kao što su jabuke, banane i bobičasto voće. Ovakva hrana će se “postarati” da ti debelo crevo ne apsorbuje nepotrebni i neželjeni estrogen.

Organska hrana – Hrana puna pesticida je puna i veštačkog estrogena koji može da utiče na ‘ludilo’ tvojih hormona. Pokušaj da jedeš organsku hranu, domaću hranu što je češće moguće.

slika 5 vrsta hrane koje će izlečiti menstrualne migrene

Napuni frižider voćem i stani na put migrenama!

Reci zbogom slatkišima – Ovaj savet važi za sve žene, a naročito za one sa menstrualnim migrenama. Neprerađeni šećeri povećavaju nivo šećera u krvi i telu i mogu da izazovu napad migrene, naročito u periodu kada su najčešće, a to je pred menstruaciju.

Izbacite kofein – Studije su pokazale da visok unos kofeina može da bude uzročnik migrena, pa je možda pametno da ovo izbaviš iz upotrebe, koliko god je moguće.

Tekst: Maja Luković

Editors choice