Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

Najlepši hoteli za medeni mesec – za ljubitelje vina

Fotografije sa venčanja koje moraš imati

Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

1/2

Pozvana si na svadbu i prvo pitanje je šta da obučeš, a drugo, šta da pokloniš mladencima – ili se možda ova dva pitanja bore za prvo mesto. Kako se bliži zakazani datum, javljaju se još neke nedoumice i dileme, a ovo su najčešće, sa kojima se zvanice suočavaju.

Ne želiš da ispadneš neprikladna na bilo koji način, navijaš za mladence i želiš im sve najbolje, a hoćeš i lepo da se provedeš – sve može, a ovi saveti će ti možda pomoći u tome.

Poklon ili novac (i u kojoj vrednosti)

Ako vam je neko od mladenaca blizak, najjednostavnije je da pitate šta žele. Često, mladenci reše ovu dilemu pre nego što se i pojavi, tako što kažu zvanicama da ne donose poklone, jer im je potrebniji novac. Koliko? U skladu sa vašim mogućnostima – a opet i u skladu sa tim koliko ste bliski. Ako je u pitanju rod, ili blisko prijateljstvo, daćete više novca, ako niste baš bliski sa mladencima, onda nešto skromniju sumu. Pitajte one goste koje poznajete koliko su novca oni planirali da daju. Vodite računa o tome da se za svakog gosta plaća i da bi mladenci barem trebalo da pokriju trošak vašeg prisustva.

Ako znate da ne morate doneti novac i imate ideju o originalnom poklonu, samo napred – lepo je primati poklone, oni čuvaju drage uspomene na veliki dan.

Da li je u redu ako povedeš pratioca, iako je pozivnica samo za tebe

To bi bio upad na svadbu, da se samo tako pojaviš, sa pratiocem. Mesta za goste se planiraju (i plaćaju), pa ako ne želiš da ideš sama, onda o tome razgovaraš sa onim ko te je pozvao, odnosno sa mladom, jer obično mlade odlučuju o tako suptilnim stvarima. Ako vam sa žaljenjem saopšte da to nije moguće, treba da znate da to nije hir, nego nema mesta (ili je budžet u tu svrhu potrošen). Tada se dogovorite da sedite za stolom sa društvom koje poznajete i koje vam odgovara.

Editors choice