Crveni koral

Ženi koja nosi korale, ni jedan muškarac ne može da odoli, a korali takođe svaku ženu čine lepšom – koža prosto blista u dodiru sa koralom, ali zato se oni nose tako da budu vidljivi i upadljivi (nikako ih ne treba nositi ispod odeće, ili kose). Takođe, crveni koral pojačava cirkulaciju i to provereno – tvrde oni koji ga koriste.

Morganit

Morganit (roze beril) privlači ljubav i održava je. Podstiče razmišljanje i postupanje sa ljubavlju, stvarajući prostor da se uživa u životu. Pošto je roze kamen, ativira i čisti srčanu akru, smiruje stres i pomaže nervnom sistemu. Ovaj kamen vam pomaže da prepoznate odstupnice, zatvorenost uma i egoizam koji blokiraju duhovni napredak i podstiče spoznavanje nezadovoljenih potreba i neizraženih osecanja.

Smaragd

Prirodni silikatni mineral, zeleni kamen, smaragd važi za dragulj besmrtnosti, mladosti i proleća, donosi sreću i pobeđuje iskušenje, a njegova kristalna zelena boja uliva mir, daje nadu, pojačava osećanja i produbljuje strasti. Kažu da menja boju ako je bračni partner neveran. Pobuđuje božansku ljubav, pročišćava naša osećanja prema svemu što živi, produbljuje saosećanje prema svemu što trpi i pati. Pomaže nam da slušamo i razumemo, vodi nas putem istine i poverenja.

Comments