Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

1/2

Istočna Evropa ima mnoge drevne tradicije koji idu unazad nekoliko stotina godina. Mnoge od tih tradicija su primetno zaživele u poslednjih nekoliko godina, jer mladi parovi traže malo tradicionalnije zemlje u kojima će saditi svoja porodična stabala.

Mnoge tradicije Istočne Evrope brinu se za dug život, plodnost, sreću i prosperitet. U Čehoslovačkoj, na primer, prijatelji mlade zasadiće drvo u svom dvorištu i ukrasiti ga sa trakama i jarko obojenim ljuskama od jajeta. Verovalo se da će mlada živeti koliko i drvo. Tradicionalno je i da dete posle svadbe prespava u krevetu bračnog para, kao simbol plodnosti. Posle ceremonije mladi par razbija tanjire i u cilju im je da se tanjir razbije na što više komadića, jer to znači srećan brak.

U Mađarskoj, mlada nosi šešir na svom venčanju, u kom je ušiven klas pšenice kao simbol plodnosti. Mlada dobija jedno jaje, kojim, razbijajući ga, osigurava zdravlje svoje buduće dece. Mlada budućem suprugu poklanja sedam marama, jer je kod njih sedam srećan broj i označava želju za dugim i srećnim brakom.

Zanimljiva nošnja Tradicija i običaji Istočne Evrope

Zanimljiva nošnja

U Poljskoj roditelji para daju paru hleb sa solju i čašu vina. Hleb simbolizuje nadu da par koja ih nikad ne sme izdati, dok so simbolizuje život koji će imati i ne tako sjajne trenutke, i vino kao blagoslov za zdravlje i sreću.

Editors choice