Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Najvažniji trendovi venčanica u 2020.

Zlatna pravila odgovornog roditeljstva

Sofisticirane i romantične: Najnovije svadbene kreacije Zaca Posena

Najbolji momenti venčanja u filmu “Downton Abbey”

Najlepši jesenji nevestinski buketi

Dekorativni dodir jeseni na tvom venčanju

Horoskop otkriva: Kako bi izgledala tvoja savršena prosidba?

Čudesni nevestinski buketi – koji nisu cvetni

10 dana pre venčanja – 10 stvari koje ne smeš da zaboraviš

1/2

Istočna Evropa ima mnoge drevne tradicije koji idu unazad nekoliko stotina godina. Mnoge od tih tradicija su primetno zaživele u poslednjih nekoliko godina, jer mladi parovi traže malo tradicionalnije zemlje u kojima će saditi svoja porodična stabala.

Mnoge tradicije Istočne Evrope brinu se za dug život, plodnost, sreću i prosperitet. U Čehoslovačkoj, na primer, prijatelji mlade zasadiće drvo u svom dvorištu i ukrasiti ga sa trakama i jarko obojenim ljuskama od jajeta. Verovalo se da će mlada živeti koliko i drvo. Tradicionalno je i da dete posle svadbe prespava u krevetu bračnog para, kao simbol plodnosti. Posle ceremonije mladi par razbija tanjire i u cilju im je da se tanjir razbije na što više komadića, jer to znači srećan brak.

U Mađarskoj, mlada nosi šešir na svom venčanju, u kom je ušiven klas pšenice kao simbol plodnosti. Mlada dobija jedno jaje, kojim, razbijajući ga, osigurava zdravlje svoje buduće dece. Mlada budućem suprugu poklanja sedam marama, jer je kod njih sedam srećan broj i označava želju za dugim i srećnim brakom.

Zanimljiva nošnja Tradicija i običaji Istočne Evrope

Zanimljiva nošnja

U Poljskoj roditelji para daju paru hleb sa solju i čašu vina. Hleb simbolizuje nadu da par koja ih nikad ne sme izdati, dok so simbolizuje život koji će imati i ne tako sjajne trenutke, i vino kao blagoslov za zdravlje i sreću.

Editors choice