Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

1/2

Ako želite da vam venčanje bude otmeno, ili bajkovito, naći ćete mnogo inspirativnih ideja na Instagramu, a pritom, ne morate da pratite ni jedan trend do kraja – ako to činite, možete duboko zagaziti u kič, a da to i ne primetite. Dakle, preispitajte trendove i posmatrajte ih samo kao ideju i inspiraciju.

Ne morate izmišljati naročito duhovite haštagove

Bolje je da upotrebite jednostavnu kombinaciju vaša dva imena, nego da stavljate komplikovane haštagove, trudeći se da budu duhoviti i jedinstveni – jer možda ispadnu trapavi i smešni (ne u pozitivnom smislu).

Pokloni za goste – nisu obavezni

U poslednje vreme pokloni za goste su obavezan deo savremenih venčanja, ali oni, zapravo, nisu obavezni. Ukusna kartica sa imenom gosta označiće mesto gde svako treba da sedi i biće lepa uspomena, ukoliko neko bude želeo da je ponese i sačuva. Ako želite da pripremite poklone za goste, neka to bude nešto ukusno i minimalistički – mali notes (beležnica), kolačić sreće, pakovanje mirisnih štapića (nešto skromno, jeftino i zanimljivo).

View this post on Instagram

Authentic L♡VE by @amyseder

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Boja godine – nije obavezna

Koralna je proglašena bojom godine i u vrhu je svih svadbenih trendova. Nemojte. Ili barem, ne preterujte. Neki detalji mogu da budu koralni, dekoracija na stolovima, ukrasne trake koje možete privezati oko stolica i okačiti ih da vise svuda gde je zgodno, ali koralna ne treba da preovlađuje, niti da predstavlja pozadinu za fotografisanje (lica će na takvoj podlozi izgledati bezbojno i nezdravo).

Kodeks oblačenja za goste

Vrlo je popularno praviti kostimirana venčanja i tražiti od gostiju da poštuju kod. Vama to možda izgleda kao super ideja, ali onda bolje napravite maskenbal i pustite goste da sami smisle šta će obući. I uvek, ali uvek, na svakom maskenbalu, kao i na svadbi sa dres-kodom, ima neobaveštenih – nisu pročitalli/shvatili uputstvo, ili su ga jednostavno ignorisali. Budite milosrdni i ne propisujte dres-kod, neka se gosti obuku kako žele, umeju i mogu.

Editors choice