U savremenom jeziku emocija i parovanja, medenim mesecom se naziva onaj period prve zaljubljenosti – kad ste tek upoznali svog partnera i mislite da je najslađe, najseksi i najjedinstvenije biće na planeti, potpuno ga obožavate i ne želite ni sekund u danu da provedete bez njega. To je period kada vam svet smeta što postoji, jer vas svakog dana razdvaja, primoravajući vas da se posvećujete svojim obavezama i drugim ljudima, dok vi najradije ne biste uopšte izašli iz kreveta – kao Džon Lenon i Joko Ono, koji su proveli dve nedelje u krevetu u hotelu Hilton u Amsterdamu, u znak podrške miru, odnosno, protesta protiv vijetnamskog rata.

Pa, izgleda da dvoje ljudi treba da ima dobar razlog za izležavanje i ostajanje u krevetu i da to još bude i kul. Zato postoji legitiman medeni mesec, onaj nakon venčanja, kada možete da obnovite svoju zaljubljenost (sada kad se toliko dobro poznajete i volite, da ste rešili da provedete život zajedno) i da vam niko u tome ne smeta. Možda više niste željni da ne izlazite iz kreveta, pa vam je više stalo do nekog turistički atraktivnog mesta i do prilike da se odmorite i naspavate, ali verujte da vam je romantika i strast potrebnija – posebne uspomene sa medenog meseca povezivaće vas i povremeno ćete hteti da ih oživite u godinama koje dolaze.

Dakle, šta vam je potrebno za uspešan medeni mesec? Ništa naročito, osim dobre volje i rešenosti da to zajedničko vreme provedete u najlepšem raspoloženju, posvećeni jedno drugom, opušteni i isključeni iz tokova svakodnevice. Ipak, bilo bi fino da spakujete i neke sitnice:

Čipkasti donji veš, kombinezon, štikle…

Spremite posebnu seksi opremu za medeni mesec – nemojte odabrati haltere, korsete i crno i crveno, to je za napaljene tinejdžere. Odaberite čipku i svilu u boji šampanjca. Znate šta je kombinezon? To je ona lagana, čipkana, seksi haljinica koju su žene ranije nosile ispod odeće, umesto podsuknje i donje majice. Ako je od svile ili satena, onda izgleda poput oskudne večernje haljine – ovaj luksuzni komad donjeg veša možete oblačiti za spavanje (a ako ispod ne obučete ništa, verovatno ćete spavati tek dosta kasnije).

Štikle su vam potrebne iz istog razloga – da zavodite svog muža u seksi vešu, kombinezonu i salonkama, izgledajući kao gangsterska ljubavnica iz crno – belih filmova. Još ako nađete negde one papuče sa štiklom i velikom pufnom od perja…

Da biste uživali jedno u drugom, možete da odete na neko mesto koje nije ni mnogo daleko, ni mnogo skupo – važno je da imate lep smeštaj, apartmančić, bungalov (da budete malo izdvojeni) i da birate neko vreme van turističke sezone, kad nema gužve i kada ćete moći da uživate u romantičnim šetnjama i da se osećate onako kako ste priželjkivali još na početku – kao da samo vas dvoje postojite na svetu.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Comments