Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

Brak na prvi pogled: Ima li šanse za opstanak?

Kako se družimo kad imamo decu, porodicu, posao

Da li si spremna za brak? Pre nego što kažeš DA, pronađi odgovore na ova pitanja!

Najlepše vrste cveća za tvoju svadbu

Kako da izbegneš anksioznost na dan venčanja

U savremenom jeziku emocija i parovanja, medenim mesecom se naziva onaj period prve zaljubljenosti – kad ste tek upoznali svog partnera i mislite da je najslađe, najseksi i najjedinstvenije biće na planeti, potpuno ga obožavate i ne želite ni sekund u danu da provedete bez njega. To je period kada vam svet smeta što postoji, jer vas svakog dana razdvaja, primoravajući vas da se posvećujete svojim obavezama i drugim ljudima, dok vi najradije ne biste uopšte izašli iz kreveta – kao Džon Lenon i Joko Ono, koji su proveli dve nedelje u krevetu u hotelu Hilton u Amsterdamu, u znak podrške miru, odnosno, protesta protiv vijetnamskog rata.

Pa, izgleda da dvoje ljudi treba da ima dobar razlog za izležavanje i ostajanje u krevetu i da to još bude i kul. Zato postoji legitiman medeni mesec, onaj nakon venčanja, kada možete da obnovite svoju zaljubljenost (sada kad se toliko dobro poznajete i volite, da ste rešili da provedete život zajedno) i da vam niko u tome ne smeta. Možda više niste željni da ne izlazite iz kreveta, pa vam je više stalo do nekog turistički atraktivnog mesta i do prilike da se odmorite i naspavate, ali verujte da vam je romantika i strast potrebnija – posebne uspomene sa medenog meseca povezivaće vas i povremeno ćete hteti da ih oživite u godinama koje dolaze.

Dakle, šta vam je potrebno za uspešan medeni mesec? Ništa naročito, osim dobre volje i rešenosti da to zajedničko vreme provedete u najlepšem raspoloženju, posvećeni jedno drugom, opušteni i isključeni iz tokova svakodnevice. Ipak, bilo bi fino da spakujete i neke sitnice:

Čipkasti donji veš, kombinezon, štikle…

Spremite posebnu seksi opremu za medeni mesec – nemojte odabrati haltere, korsete i crno i crveno, to je za napaljene tinejdžere. Odaberite čipku i svilu u boji šampanjca. Znate šta je kombinezon? To je ona lagana, čipkana, seksi haljinica koju su žene ranije nosile ispod odeće, umesto podsuknje i donje majice. Ako je od svile ili satena, onda izgleda poput oskudne večernje haljine – ovaj luksuzni komad donjeg veša možete oblačiti za spavanje (a ako ispod ne obučete ništa, verovatno ćete spavati tek dosta kasnije).

Štikle su vam potrebne iz istog razloga – da zavodite svog muža u seksi vešu, kombinezonu i salonkama, izgledajući kao gangsterska ljubavnica iz crno – belih filmova. Još ako nađete negde one papuče sa štiklom i velikom pufnom od perja…

Da biste uživali jedno u drugom, možete da odete na neko mesto koje nije ni mnogo daleko, ni mnogo skupo – važno je da imate lep smeštaj, apartmančić, bungalov (da budete malo izdvojeni) i da birate neko vreme van turističke sezone, kad nema gužve i kada ćete moći da uživate u romantičnim šetnjama i da se osećate onako kako ste priželjkivali još na početku – kao da samo vas dvoje postojite na svetu.

Naslovna fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice