Najvažniji rituali koji se tiču venčanja

Mobilni telefon ukazuje na to da li vam je brak skladan

Malo venčanje – veći manevarski prostor

Iz riznice bračnog iskustva: Saveti slobodnima

Dekoracija i opremanje sale za venčanje – po Feng Šui principima

Pripreme za venčanje: Kako da držiš dijetu

Šta je to predbračni ugovor i zašto ti je možda potreban

Mladin neseser: Sve što će ti možda trebati

Pravila stajlinga za mlade koja slobodno smeš da prekršiš

Nesvakidašnje ideje za bidermajer

1/2

Ovog leta ćeš biti gošća na barem jednoj svadbi, a možda i na više njih i glavno pitanje ti je (pored poklona) šta ćeš obući, a možda i sa kim ćeš ići. Ako se nisi izveštila u “svatovanju” evo nekih pravila, koja se uglavnom odnose na to šta ne bi trebalo da obučeš i radiš.

Ne zanemaruj dres-kod

Ukoliko su uputstva o oblačenju naglašena, mladenci svakako imaju neku zamisao koju treba da podržiš. Možda venčanje treba da ima nekonvencionalnu atmosferu, pa je uputstvo da se obučeš praktično – venčanja u prirodi obično zahtevaju prilagođeno oblačenje, naročito obuću, jer ako je teren peščana, ili šljunkovita plaža, štikle će ti samo smetati, kao i duga haljina. Ako je venčanje u nekom fensi prostoru, verovatno će koktel-haljina biti dobar izbor, a ukoliko je naglašeno da su za muškarce obavezne kravate, postaraj se da tvoj partner izgleda propisno.

View this post on Instagram

Authentic love by @chrisandruth

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Ne oblači belo

Mlada je jedina koja nosi belo na svom venčanju, to je nepisano pravilo. U “mladino belo” takođe spada i bež boja, pa tebi (i ostlim gostima, muškarcima, kao i ženama) preostaju sve druge boje, nijanse i kombinacije. Preporuka je da ne nosiš ni haljinu crne boje, osim ako crno nije u kombinaciji sa drugim bojama.

Ne dovodi pratioca koji nije pozvan

Možda pozivnica važi za dvoje, odnosno za tebe i tvog partnera. Ali ako to nije naglašeno (jer trenutno nemaš partnera, ili on nije zvaničan), nemoj tek tako dovesti svog novog dečka, ili nekog prijatelja, koji želi da te prati. Ukoliko ne želiš da dođeš sama i osećaš potrebu za muškom podrškom, pozovi onoga ko te zove na svadbu (mladu ili mladoženju) i pitaj da li možeš da dođeš sa nekim. Sigurno je da te neće odbiti, ali pratioca treba da prijaviš uglavnom zbog organizacije venčanja, jer je verovatno potreban tačan broj gostiju, zbog toga što se plaća po osobi.

Editors choice