Ako je sudeći prema beauty influenserima, ovo će biti svadbeni trendovi za narednu godinu

Sveže ideje za letnje venčanje

Umesto venčanice – odelo!

Wedding Beauty Guide: Hair&Makeup saveti za tvoj najvažniji dan

Boho venčanica: Čista romantika!

Boje lakova za nokte za tvoje letnje venčanje

Neobične palete boja za tvoje letnje venčanje

Šta vam treba za uspešan medeni mesec

Strahovi koje treba da razrešite pre ulaska u brak

Vodič za svatove: Kako da budeš dobar gost na venčanju?

1/2

Ovog leta ćeš biti gošća na barem jednoj svadbi, a možda i na više njih i glavno pitanje ti je (pored poklona) šta ćeš obući, a možda i sa kim ćeš ići. Ako se nisi izveštila u “svatovanju” evo nekih pravila, koja se uglavnom odnose na to šta ne bi trebalo da obučeš i radiš.

Ne zanemaruj dres-kod

Ukoliko su uputstva o oblačenju naglašena, mladenci svakako imaju neku zamisao koju treba da podržiš. Možda venčanje treba da ima nekonvencionalnu atmosferu, pa je uputstvo da se obučeš praktično – venčanja u prirodi obično zahtevaju prilagođeno oblačenje, naročito obuću, jer ako je teren peščana, ili šljunkovita plaža, štikle će ti samo smetati, kao i duga haljina. Ako je venčanje u nekom fensi prostoru, verovatno će koktel-haljina biti dobar izbor, a ukoliko je naglašeno da su za muškarce obavezne kravate, postaraj se da tvoj partner izgleda propisno.

View this post on Instagram

Authentic love by @chrisandruth

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Ne oblači belo

Mlada je jedina koja nosi belo na svom venčanju, to je nepisano pravilo. U “mladino belo” takođe spada i bež boja, pa tebi (i ostlim gostima, muškarcima, kao i ženama) preostaju sve druge boje, nijanse i kombinacije. Preporuka je da ne nosiš ni haljinu crne boje, osim ako crno nije u kombinaciji sa drugim bojama.

Ne dovodi pratioca koji nije pozvan

Možda pozivnica važi za dvoje, odnosno za tebe i tvog partnera. Ali ako to nije naglašeno (jer trenutno nemaš partnera, ili on nije zvaničan), nemoj tek tako dovesti svog novog dečka, ili nekog prijatelja, koji želi da te prati. Ukoliko ne želiš da dođeš sama i osećaš potrebu za muškom podrškom, pozovi onoga ko te zove na svadbu (mladu ili mladoženju) i pitaj da li možeš da dođeš sa nekim. Sigurno je da te neće odbiti, ali pratioca treba da prijaviš uglavnom zbog organizacije venčanja, jer je verovatno potreban tačan broj gostiju, zbog toga što se plaća po osobi.

Editors choice