Sve što treba da znaš o pomeranju svog venčanja

Najdominantniji trendovi u svetu venčanica, koje moraš da primeniš ako se udaješ!

Okolnosti koje ti mogu pokvariti venčanje (i kako da izađeš na kraj sa njima)

Najlepše ružičaste haljine za savremene romantične neveste

Svadbeni trend koji se neće sviđati vašim roditeljima i familiji

Izazovi singl prisustva venčanju

#trend: Puff rukavi na venčanicama

Milenijumski trend – venčanje pre venčanja

Horoskop otkriva: Kako izgleda tvoje idealno devojačko veče

Modna predviđanja: Trendi ukrasi za kosu za savremene neveste

1/2

Ovog leta ćeš biti gošća na barem jednoj svadbi, a možda i na više njih i glavno pitanje ti je (pored poklona) šta ćeš obući, a možda i sa kim ćeš ići. Ako se nisi izveštila u “svatovanju” evo nekih pravila, koja se uglavnom odnose na to šta ne bi trebalo da obučeš i radiš.

Ne zanemaruj dres-kod

Ukoliko su uputstva o oblačenju naglašena, mladenci svakako imaju neku zamisao koju treba da podržiš. Možda venčanje treba da ima nekonvencionalnu atmosferu, pa je uputstvo da se obučeš praktično – venčanja u prirodi obično zahtevaju prilagođeno oblačenje, naročito obuću, jer ako je teren peščana, ili šljunkovita plaža, štikle će ti samo smetati, kao i duga haljina. Ako je venčanje u nekom fensi prostoru, verovatno će koktel-haljina biti dobar izbor, a ukoliko je naglašeno da su za muškarce obavezne kravate, postaraj se da tvoj partner izgleda propisno.

Ne oblači belo

Mlada je jedina koja nosi belo na svom venčanju, to je nepisano pravilo. U “mladino belo” takođe spada i bež boja, pa tebi (i ostlim gostima, muškarcima, kao i ženama) preostaju sve druge boje, nijanse i kombinacije. Preporuka je da ne nosiš ni haljinu crne boje, osim ako crno nije u kombinaciji sa drugim bojama.

Ne dovodi pratioca koji nije pozvan

Možda pozivnica važi za dvoje, odnosno za tebe i tvog partnera. Ali ako to nije naglašeno (jer trenutno nemaš partnera, ili on nije zvaničan), nemoj tek tako dovesti svog novog dečka, ili nekog prijatelja, koji želi da te prati. Ukoliko ne želiš da dođeš sama i osećaš potrebu za muškom podrškom, pozovi onoga ko te zove na svadbu (mladu ili mladoženju) i pitaj da li možeš da dođeš sa nekim. Sigurno je da te neće odbiti, ali pratioca treba da prijaviš uglavnom zbog organizacije venčanja, jer je verovatno potreban tačan broj gostiju, zbog toga što se plaća po osobi.

Editors choice