Kakvo venčanje bi trebalo da imaš sudeći po tvom horoskopskom znaku?

Kako se menjao izgled vereničkog prstenja kroz vreme (VIDEO)

Jesenje venčanje u bojama prirode

Bridal Fashion Week: Aksesoari koje ćeš želeti da nosiš i to ne samo na venčanju

Kako da ukrasiš kosu na drugačiji način

Praktični saveti za svaku nevestu: Šta treba da uradiš pre nego što obučeš venčanicu?

Diskretne i romantične: Najlepše tetovaže za parove u koje ćete se zaljubiti na prvi pogled!

Vereništvo na društvenim mrežama: Šta ne treba da objavljuješ?

Budi drugačija, obuci za svadbu – odelo

Stvari koje želiš da zna tvoja (buduća) ćerka

Burma je inače simbol, sama po sebi, i predstavlja jedno od najstarijih obeležja bračne povezanosti – nosila se i u starom Egiptu, u kome je krug predstavljao simbol večnosti. Ali vi možete dodati svoju sopstvenu simboliku i učiniti nošenje burme još važnijim talismanom bračne ljubavi i posvećenosti, tako što ćete ugravirati nepšto što vam oboma znači i intimno vas povezuje. A od kad se pojavio “Gospodar prstenova” sa onim jedinstvenim prstenom, koji potpuno izgleda kao obična, staromodna burma, sa plamtećim vilovnjačkim slovima, graviranje je postalo vrlo popularno.

Šta odabrati

Reči, simboli, slova – na burmi nema mesta za pisanje romana, zato izbor treba da bude pun pogodak za oboje. Na ovaj način, bračno znamenje činite jedinstvenim i posebnim, zato odaberite nešto što će vas uvek podsećati na ljubav i neprolaznu vrednost trenutaka kada ste osećali potpunu povezanost i sklad.

Možda su to reči neke pesme – najupečatljiviji stih iz refrena (još je bolje ako je neko od vas napisao tu pesmu i posvetio je partneru), a možda je nekoliko nota iz prvog akorda te pesme. Zvezde, mesec, srce – uvek su dobar izbor (naročito ako više volite GOT nego Gospodara, u kome su dotračke izjave ljubavi vezane za sunce, mesec i zvezde), simbol večnosti, ili neki drugi simboli koji vama nešto znače.

Inicijali ili vaša imena, kao i značajni brojevi su takođe dobar izbor – datum venčanja, ili datum onog dana kada ste se prvi put poljubili, ili zvanično “smuvali”…

Podstaknite maštu – razmislite o simbolu ili poruci koju biste voleli da istetovirate i vidite da li ta ideja može da se prenese na graviranje.

View this post on Instagram

Authentic love by @tali__photography

A post shared by Authentic Love Magazine (@authenticlovemag) on

Na spoljašnjoj ili unutrašnjoj strani?

Obično se gravira unutrašnja strana burme, ali ako ste odabrali obične, glatke burme bez dodatnih ukrasa, gravura na spoljašnjoj strani može da bude veoma dekorativna. Ukoliko ste odabrali srebrne burme, replike srednjovekovnog nakita, neki simbol na spoljašnjoj strani doprineće njihovom neobičnom izgledu. Gravura na unutrašnjoj strani je bolji izbor ako birate brojeve, inicijale ili reči koje vam greju srce i nema razloga da budu vidljive, jer nisu posebno dekorativne, ali imaju duboko značenje.

Izvor fotografija: instagram.com/authenticlovemag

Brankica Milošević

Editors choice