Odrastanje uz romantične američke filmove uvek nekako sa sobom donosi i ogromnu želju da jednog dana i mi kažemo našem dragom da ćemo biti njegove i u dobru i u zlu do kraja života, na nekoj lepoj plaži. U Majamiju, na primer. Ijao, kako je to samo divno. Još ako bismo mogli da ceremoniju venčanja organizujemo negde u poslepodnevnim satima kada sunce zalazi i kada će fotke biti strava. Pa recimo da sve goste zamolimo za white dress code, a da on bude u nekim lanenim pantalonicama, a ja u venčanici bez leđa – znate tačno na šta mislim. E da, tu mora da ima mnoooogooo cveća, a u pozadini bi svirala neka lagana kubanska muzika. Svatovi bi se veselili uz lagane salsa ritmove… znate, meni je mašta uvek bila na visokom nivou, ali realno toliko sam se nagledala ovih ženskih filmova da mi i ne treba neka mašta da bih to zamislila. Već viđeo znam, ali opet je tako romantično.

Ali haj’mo sad maštu da vratimo jednim čarter letom iz Majamija direktno u Beograd i da racionalno sagledamo izvodljivost ovog filmskog projekta na našem podneblju.

Možda ne možemo da organizujemo more i plažu u Srbiji, ali ima dosta lepih salaša u Vojvodini ili pak planina u centralnoj Srbiji čiji hoteli zaista omogućavaju da se u njima organizuje svadba na otvorenom, uz skoro sve detalje koje ste videli na filmovima. Dakle svadba na otvorenom može, idemo dalje…

Kubanska muzika je i ovde dostupna, jedino što je malo verovatno da će većina vaših gostiju znati da đuska uz nju. Znate, ovde se od svadbe ipak očekuje neka druga atmosfera. Ali dobro, evidentno da možemo imati muziku kao Ričard Gir i Sandra Bulok na primer.

beach wedding pix one Pitamo se: Svadba na plaži za i protiv

White dress code je izvodljiv ukoliko pravite svadbu za mlade, jer malo je teže očekivati od rodbine, prijatelja vaših roditelja i kumova da se oblače u belo. Šta ja znam, ukoliko imate neku bogatu rodbinu to i ne zvuči tako neizvodljivo, ali ipak ovo je Srbija…

Dakle dolazimo do zaključka da apsolutno možete uraditi klasičnu copy-paste varijantu scenarija za američke svadbe na plaži koje smo gledale kao klinke. Jedino što u tim filmovima niste gledali, a moram da vas pripremim jesu neke realne nepredviđene okolnosti:

Šta ćete ukoliko vam padne kiša? Lično, vremensku prognozu i usred letnje sezone uzimam sa rezervom, tako da taj detaljčić može dosta da pomeša lončiće.

Čak i ako ste našli savršeno mesto u Srbiji gde biste organizovali svadbu iz snova kako će vam svi gosti doći do tog odredišta? I ako nekako dođu kako ćete im organizovati da nakon svadbe, posle koje popijene čašice više odu u neki smeštaj gde će prespavati?

Kako će vam na svadbu doći matičar?

Kako ćete organizovati odlazak do crkve na crkveno venčanje?

beach weddings nine Pitamo se: Svadba na plaži za i protiv

Da vam ne zvuči malo naporno da se vi (kao mlada) spremate u nekoj hotelskoj sobi?

Pod takvim okolnostima možete zaboraviti na običaje tipa kupovina mlade, odlazak mladoženjenih svatova po mladu u njenu kuću i slično!

Nadam se da vam nisam ubila želju za organizacijom ovakve svadbe. Samo sam želela da vas pripremim na sve detaljčiće, pa ukoliko vam nijedan od navedenih ne predstavlja poseban razlog za “odustati” samo napred. Imaćete super, fancy, drugačiju svadbu… a o tome da će vam fotke sa svadbe biti strava neću ni da komentarišem. Blago vama, uživajte!

Milica Popović

Comments