Nije sve jedno. Burma, znači brak. Možeš možda i da je nosiš onako, kao deo taktike, kad ideš gde te ne znaju i kad ti je potrebno da se maskiraš u poštenu ženu. Burma stavlja do znanja drugim muškarcima pre svega, da ima ko da te zaštiti i da treba da budu oprezni. A čudo jedno koliko je takvih situacija, kao da emancipacija do nekih slojeva društva, a naročito do nekih slojeva mozgova nikada nije doprla.

Obezbeđuje ti status

Burma govori o tebi da si ozbiljna i poštena žena, koja nema vremena za gluposti, mnogo više nego da bez nje ideš okolo i pričaš kako si ozbiljna i poštena žena koja nema vremena za gluposti. Neko stoji iza tebe, a maleni zlatni obruč na tvom prstu ne govori svima da je taj neko možda slabiji pol u vašem odnosu. Uopšte nije važno, jer ako ima bilo kakvog muškarca, žena više vredi u muškim očima.

Štiti te od mobinga

Neverovatno, zar ne? Mlada savremena žena će se užasnuti od ovakvog stanja stvari, osim ako lično nije šefica, vlasnica i gazdarica. U svim ostalim slučajevima gde vam je nadređeni muškarac, biće mnogo pažljiviji, ako zna da ste udati. Najveći broj slučajeva najbezočnijeg mobinga za koje znam, trpe žene koje ne nose zaštitni znak braka na prstu.

verenički prsten Pet vrednosti koje ti donosi burma

Podiže ti cenu

U muškim očima, to što si udata, čini te vrednom truda, a bezopasnom, jer verovatno želiš da sačuvaš brak. Ako ti se udvaraju, biće oprezniji, umiljatiji, finiji i uopšte, manje slobodni i bezobrazni nego što bi bili da pokušavaju da smuvaju neku slobodnu solo ženu, koja možda jedva čeka da natakne burmu.

Comments